Chat with us, powered by LiveChat
Ingver

Ingver 100 mg, 60 kapsul

  • prebava
  • za potovanja
  • prehransko dopolnilo

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  31.10.2022 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
7.99€
Z nakupom pridobite 0.22€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Ingver - odličen vir rastlinskih antioksidantov!

 

Ingver oz. angleško ginger (lat. ime Zingiber officinale) je aromatična začimba. Je rastlina, ki raste v tropskem in subtropskem področju. Njegova pradomovina je jugovzhodna Azija. Je močan antioksidant in spodbuja imunski sistem. 

Na ingver in njegove blagodejne učinke so stavili že stari pomorščaki, ki so pred več tisoč leti z njim premagovali morsko bolezen in ga uživali zaradi bogastva vitaminov in mineralov, da so lahko prestali dolge plovbe na morju brez bolezni, kot je skorbut in podobno.

 

Ingver je starodavna rastlina kateri pripisujejo veliko pozitivnih lastnosti. Vsebuje namreč mnogo aromatičnih olj, med njimi zlasti borneol, cineol, citral in felandren. Prav v teh oljih se skrivajo njegovi pozitivni učinki, dajejo pa mu tudi značilen vonj in okus. Ingverjevo olje je bogato s seskviterpeni, med katerimi izstopa zingiberin. Poleg tega vsebuje tudi monoterpene in aldehide.

Pekoče sestavine ingverja, tako imenovani gingeroli, naravno podpirajo želodec in prebavni sistem.

 

Priporočen dnevni odmerek:  2 kapsuli dnevno z glavnim obrokom ali po navodilih zdravstvenega delavca. Priporočen dnevni odmerek se ne sme prekoračiti.

Sestavine: Ingver (suhi prah), mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, silicijev dioksid, želatina, barvilo (titanov dioksid).

Vsebina: 60 kapsul

Neto količina: 27 g

 

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Dodatek se ne sme uporabljati med nosečnostjo in dojenjem, razen če vam tako svetuje zdravnik. Ni priporočljivo za ljudi, ki so alergični ali preobčutljivi na katerokoli sestavino. Hranite v hladnem in suhem prostoru, proč od svetlobe, pri temperaturi pod 25 ° C.

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani