Chat with us, powered by LiveChat
Test za borelijo
-21%

Test za borelijo, 1 test

  • enostavno samotestiranje
  • testiranje borelije
  • 2-4 tedne po ugrizu klopa

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  30.06.2022 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
Posebna cena:14.99€
Stara cena:18.99€
Prihranek:4.00€
Z nakupom pridobite 0.37€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


TA - Vse mora ven Banner

Test za borelijo – preprosta rešitev v  primeru suma na prisotnost borelije v telesu.

 

Test za borelijo je potrebno opraviti 2 - 4 tedne po ugrizu klopa ali takoj, ko se na mestu ugriza klopa pojavi rdeč obroček (eritem).

V prisotnosti bakterije Borrelia v telesu, ki se prenaša s klopi, imunski sistem hitro proizvaja specifična protitelesa IgM. Protitelesa krožijo po krvi in se vežejo na nalezljivo bakterijo.

Klopi so drobne žuželke, ki živijo v podrasti in gozdovih zmernih podnebnih območij. Nekateri izmed njih so okuženi z bakterijo, imenovano borelija, ki jo lahko preko ugriza prenesejo tudi na človeka.

 

Borelija vpliva na živčni sistem človeka in lahko povzroči resne nevrološke motnje, pa tudi poškodbe kože in artritis. Prvi simptomi okužbe se pojavijo 3 do 10 dni po ugrizu okuženega klopa, vključujejo pa prisotnost vnetja in rdečice na mestu ugriza. Vnetje pogosto spremlja mrzlica.

 

Prednosti uporabe Testa za borelijo:

  • Hitra pridobitev odgovora ob sumu na prisotnost borelije v telesu,
  • enostaven način testiranja.

 

Navodila za uporabo: Z uporabo mila in tople vode si umijte roke. Iz embalaže vzemite testno kaseto in pipeto. Previdno primite lanceto in zavrtite zaščitno kapo, nato kapo izvlecite in odložite. Z lanceto se zbodite v blazinico prsta in zberite kri v pipeto, s pomočjo katere nato kri prenesite na testno kaseto. Kri naj se razporedi po celotni površini, nato pa nanjo dodajte 5 kapljic priloženega razredčila. Vbodno mesto razkužite s priloženo dezinfekcijsko blazinico. Po 10 minutah odčitajte rezultat.

 

Vsebina:1 zaprta aluminijasta vrečka, ki vsebuje: 1 trak za odkrivanje borelije v telesu, 1 plastično pipeto in 1 vrečko sušilnega sredstva, 1 kapalko z 1 ml redčila, 2 sterilni lanceti za vzorčenje krvi, 1 antiseptično gazo za čiščenje kože in 1 navodila za uporabo.

 

Opozorilo: Rezultati testiranja so uporabni kot prvi korak pri ugotavljanju določenega parametra in niso namenjeni diagnosticiranju.

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani