Chat with us, powered by LiveChat
Test za celiakijo

Test za celiakijo, 1 test

  • enostavno samotestiranje
  • prisotnost IgA in IgG anti-DGP
  • preobčutljivost na gluten

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  31.03.2021 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
17.99€
Z nakupom pridobite 0.44€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


TA - Vse mora ven Banner

Test za celiakijo, ki ga lahko izvedete kadarkoli in kjerkoli.

 

Test za celiakijo je hiter imunohromatografski test, ki razkriva prisotnost IgA in IgG anti-DGP protiteles v polni krvi. Opravimo ga, kadar so prisotni simptomi, značilni za celiakijo (driska, bolečine v trebuhu, zastajanje vode v telesu in prisotnost oteklin, izguba telesne teže, utrujenost, spremembe na koži).

Celiakija je kronična avtoimunska bolezen, ki prizadene tanko črevo. Telo je preobčutljivo na beljakovino, imenovano gluten, ki povzroča okvaro sluznice tankega črevesja in posledično motnje v absorpciji hrane. Pri celiakiji niso prizadeta le prebavila, temveč tudi drugi organski sistemi. V Evropskih državah naj bi za celiakijo zbolela vsaka 50. – 100. oseba.

 

Gliadin je beljakovinski del glutena, ki je odgovoren za imunsko reakcijo, ki povzroča vnetje črevesja pri bolnikih s celiakijo. Nedavne študije celiakije so pokazale, da lahko deamidirani gliadinski peptidi povzročijo močne imunske reakcije. Protitelesa, usmerjena proti tem peptidom, omogočajo odkrivanje celiakije.

 

Prednosti uporabe Testa za celiakijo:

  • Test lahko opravimo kadarkoli in kjerkoli,
  • natančno diagnosticiranje celiakije.

 

Navodila za uporabo: Najprej si umijte roke z uporabo mila in tople vode. Odprite vialo tako, da odvijete bel pokrovček. Pazljivo in brez vlečenja zavrtite zaščitno kapico lancete, izvlecite in zavrzite kapico, nato pa se z uporabo lancete zbodite v blazinico prsta. Kri zberite v priloženo pipeto in jo prenesite v vialo z razredčilom. Ponovno namestite pokrovček na vialo in dobro pretresite. 3 kapljice tekočine iz viale prenesite na testno napravo. Počakajte 10 minut in nato odčitajte rezultate. Z dezinfekcijsko blazinico si razkužite vbodno mesto.

 

Vsebina: 1 neprodušno zaprt aluminijasti paket, ki vsebuje: 1 test za celiakijo in 1 sušilno vrečko, 1 plastično pipeto, 1 kapalko z razredčilom, 2 sterilni lanceti za vzorčenje krvi, 1 dezinfekcijsko blazinico, 1 navodila za uporabo.

 

Opozorilo: Rezultati testiranja so uporabni kot prvi korak pri ugotavljanju določenega parametra.

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani