je prazna!
Začimbe dajejo jedem prijeten okus in so srce ajurvedske kuhinje. V ajurvedi so povezane z uravnoteženjem šestih okusov in ravnovesjem doš. Doše (vata, pitta in kapha) so ajurvedski principi, ki nimajo ustreznega ekvivalenta v sodobni znanosti.
Triplat ali grško seno (latinsko Trigonella foenum-graecum) se uporablja že od antike dalje. Danes se najpogosteje uporablja kot začimba in sicer je ena izmed klasičnih sestavin curry mešanice.
Grško seno se pogosto uporablja v kombinaciji z asafoetido. Rahlo grenak, rumenkast začimbni prah dodamo predvsem karijem, curry mešanicam in jedem dal.
Sestavine: grško seme*, mleto
Poreklo: Indija
Neto količina: 300 g
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte na suhem, zaščiteno pred svetlobo. V času nosečnosti je treba triplat (grško seno) uporabljati previdno.