je prazna!
Matcha čaj BIO je vrsta japonskega zelenega čaja, ki vsebuje ogromno hranil. Prepoznamo ga po značilnem, malce grenkem okusu.
Japonci si Matcha zeleni čaj privoščijo le ob posebnih priložnostih, sicer pa ga je mogoče uporabiti na številne načine – tudi v kulinariki. Dodamo ga lahko v peciva, kot so biskviti in h kremam za peciva - zaradi zelene barve sladice postanejo zelo dekorativne. Iz njega lahko pripravimo tudi okusen sladoled ali piškote.
Matcha čaj BIO je še posebej kakovosten, saj je pridelan iz listov, ki so zelo fino mleti v mlinih z granitnimi mlinskimi kamni.
Priporočilo za uporabo kot čaj: 1 g prahu prelijemo z 80 ml vroče vode, ki naj ima približno 80°C in premešamo.
Priporočeni dnevni odmerek: največ 5-6 g na dan. Kot dodatek hrani ali za napitek.
Hranilna vrednost | 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1440 kJ / 344 kcal |
Maščobe | 5,2 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,7 g |
Prehranske vlaknine | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 50 g |
- od tega sladkorji | 1,2 g |
Beljakovine | 19 g |
Sol | <0,1 g |
Sestavine: matcha v prahu iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo izven EU.
Neto količina: 100 g
Opozorila: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred svetlobo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Vsebuje kofein.