je prazna!
Začimbe dajejo jedem prijeten okus in so srce ajurvedske kuhinje. V ajurvedi so povezane z uravnoteženjem šestih okusov in ravnovesjem doš. Doše (vata, pitta in kapha) so ajurvedski principi, ki nimajo ustreznega ekvivalenta v sodobni znanosti
Poprovec je ovijalka, ki lahko v višino zraste tudi do 10 metrov. Njegove posušene plodove se uporablja kot začimbo. Poznamo zeleni, beli in črni poper. Tudi rdeči poper nosi isto ime, vendar gre za popolnoma drugo rastlino.
Črni poper je najpogostejša začimba na svetu, pa tudi ena najstarejših. Uporablja se praktično v vseh delih sveta in se z rahlo pekočim, začinjenim aromatičnim okusom prilega skoraj vsem jedem. Uporabite ga za zelenjavne jedi, testenine, solate, omake in juhe.
Sestavine: črni poper* cel
Poreklo: Indija
Neto količina: 35 g
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte na suhem, zaščiteno pred svetlobo.