Chat with us, powered by LiveChat
Hidrolat hamamelis nepozebnik

BIO hidrolat hamamelisa, 100 ml

  • iz virginijskega nepozebnika
  • rožna voda
  • z razpršilko

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  30.11.2021 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
7.99€
Z nakupom pridobite 0.20€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Hamamelis ali nepozebnik je zaveznik vaše lepote.

 

Hidrolat ali rožna voda ali tudi cvetna vodica, kot jo nekateri imenujejo, je izvleček rastline, ki se ga pridobi s procesu destilacije cvetov. Vsebuje vse v vodi topne aromatične snovi rastline, saj se tiste, ki niso v vodi topne, izločijo v eterično olje. 


Čudovita prednost hidrolatov je, da so izjemno nežni do kože in se jih lahko nanaša neposredno na kožo. 
 

Virginijski nepozebnik (Hamamelis virginiana) je poznan po živo rumenih cvetovih, ki pridejo še bolj do izraza, ker cveti jeseni, ko mu listje že odpade. Od vseh hamamelisov ima virginjski največ aktivnih učinkovin. Gre grm, katerega učinke so poznali že ameriški indijanci, danes pa njihovo znanje o rastilini ponovno uporabljajo v wellness centrih. 
 

Hidrolati so vsestransko uporabni: 

  • Neposreden nanos na kožo (steklenička ima praktično razpršilo).

Nanesite ga na očiščen obraz – zvečer in zjutraj pred nanosom kreme ali olja. Tako bo deloval kot tonik za kožo in bo nežno osvežil in poživil kožo. Lahko ga nanesete tudi tako, da ga popršite na vatno blazinico in ga s to vtrete v kožo. 

  • Hidrolat hamamelisa je primeren tudi za nego kože za po britju.  
  • Kot dodatek kopeli - za dobrodejni vpliv na kožo in počutje. 
  • Hidrolat lahko uporabite tudi za odišavljanje posteljnine, prostorov ali opranega perila. 
  • Dodatek naravni kozmetiki: kot osnova za izdelavo krem ali izboljšava kvalitete kozmetičnim izdelkom. 

 

Ideja za vroče poletne dni: stekleničko s hidrolatom hranite v hladilniku in popršite po obrazu, kadar potrebujete osvežitev.

 

Sestavine (INCI): HAMAMELIS VIRGINIANA FLOWER WATER*, BENZYL ALCOHOL**, DEHYDROACETIC ACID**

*iz certificirane ekološke pridelave. Kmetijstvo izven EU. Distribucijo ekoloških proizvodov nadzira SI-EKO-002. **konzervansa za ekološko kozmetiko.

Poreklo: ZDA.

Neto količina: 100 ml. 

 

Opozorilo: Hranite dobro zaprto, na temnem in pri temperaturi do 25°C. 

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani