Chat with us, powered by LiveChat
Navadni komarček, čaj

Navadni komarček, čaj, 50 g

  • za pripravo zeliščnega čaja 
  • aromatičen
  • všeč tudi otrokom

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  18.03.2022 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
2.99€
Z nakupom pridobite 0.08€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Čaj iz navadnega komarčka - priljubljen pri otrocih.

 

Navadni komarček (znanstveno ime Foeniculum vulgare) je rastilna, ki raste tudi divje v naravi v submediteranskem področju. Prepoznamo ga po drobnih, rumeno obarvanih cvetovih in plodovih valjaste oblike, ki vsebujejo semena. 

Cenjen je zlasti zaradi svojih plodov oz. semen, ki so zelo aromatična. Komarček je bil poznan že v starogrškem in rimskem zdravilstvu in celo v egipčanskem. 

Ne smemo ga zamenjati s sladkim komarčkem, ki ga poznamo tudi kot koromač - gre za sorodno rastlino, ki pa je v uporabi predvsem kot zelenjava.

 

Navodilo za pripravo: 1 žličko (po možnosti sveže zmletih semen) prelijte z 250 ml vode, zavrite in pustite stati 10 minut. Zaužijte 1 skodelico toplega čaja po kosilu in po večerji. 

Sestavine: plod navadnega komarčka.

 

Pri zeliščnih čajih je še zlasti pomembna pravilna priprava in odmerjanje. Zlato pravilo je, da se jih vedno pripravi sveže in po navodilih, ki veljajo za posamezno rastlino.

Možni so trije načini priprave zeliščnega čaja. 
1. Poparek je najbolj razširjena oblika priprave zeliščnih čajev. Posušene rastline se prelije z vrelo vodo, ki ima 90 stopinj C in se jih pusti stati 5-15 minut, nato pa se čaj precedi. 
2. Prelivek se pripravlja iz zelišč, ki so zelo občutljiva na toploto. Prelije se jih z vodo sobne temperature in se jih pusti da stojijo čez noč, nato se jih precedi. 
3. Prevretek se običajno pripravlja iz korenin, skorje ali semen. Zelišča se v mrzli vodi segreje do vretja, nato se jih kuha 10-20 minut in precedi.

Če čaja ne morete piti brez dodatkov, mu dodajte med ali limono, vendar šele takrat, ko se toliko ohladi, da je mlačen – le tako namreč temperatura ne uniči koristnih snovi medu oz. limone. 

 

Neto količina: 50 g 

Shranjevanje: Hranite na suhem pri temperaturi 5-25° C. 

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani