Chat with us, powered by LiveChat
Magnezijev klorid, 454 g

Magnezijev klorid, 454 g

  • ena izmed oblik magnezija
  • mineral v prahu
  • prehransko dopolnilo

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  28.02.2023 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
13.49€
Z nakupom pridobite 0.37€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


TA - Vse mora ven Banner

Mineral magnezij v obliki magnezijevega klorida heksahidrata. 

 

Magnezijev klorid (MgCl2) je ena od oblik magnezija, ki jih je dovoljeno uporabljati v živilih, vključno s prehranskimi dopolnili. Prah magnezijevega klorida je priljubljen tudi za pripravo magnezijevega olja za uporabo na koži ali magnezijeve kopeli

Magnezij je mineral, ki je ključen za delovanje telesa, saj prispeva k delovanju živčnega sistema in mišic, pa tudi sproščanju energije pri presnovi, ohranjanju zdravih kosti ... Gre za četrti najpogostejši kation v človeškem telesu; 30 % se ga nahaja v mišičevju in 60 % v skeletu.

 

Raztopina za pitje

Zmešajte 33 g prahu z 1 l prekuhane in ohlajene vode. Spijte 50-100 ml raztopine na dan. 

Priporočeni dnevni odmerek: 1,65 g prahu oz. 50 ml raztopine na dan. Priporočeni dnevni odmerek vsebuje 197 mg magnezija, kar je 53% priporočenega dnevnega vnosa v skladu z Uredbo (EU) 1169/2011. 

 

Magnezijevo olje

Magnezijevo olje je močno koncentriran magnezijev klorid v tekoči obliki. Magnezijevo olje se imenuje zaradi svoje mastne strukture. Pripravite ga lahko tako da magnezijev klorid v prahu zmešate z destilirano ali deminerilizirano vodo v razmerju 3:2 (2 merici vode in 3 merice magnezijevega klorida).

Za lažjo uporabo lahko magnezijevo olje shranite v steklenički z razpršilom. 10-15 x dnevno razpršite na kožo nad mišicami ali pod pazduho. 

 

Magnezijeva kopel

Magnezijevo kopel si pripravite tako, da prah magnezijeve klorida raztopite v mlačni vodi. Za običajno kopel zadostuje 1/2 lončka. Kopel naj traja najmanj 20 minut. 

Pripravite si lahko različno koncentracijo, odvisno od namena. Najpogosteje se priporoča od 0,5 - 3% koncentracija, kar pomeni od 50-300 g v 10 litrov vode. Priljubljena je zlasti kopel za noge. 

 

 

Prednosti magnezijevega klorida proizvajalca HeilTropfen:

  • magnezijevi kristali v obliki prahu, 
  • uporabite ga lahko za različne namene: za pripravo prehranskega dopolnila v obliki napitka, za pripravo kopeli ali magnezijevega olja
  • če ga uporabite za prehransko dopolnilo zadostuje za kar 275 priporočenih dnevnih odmerkov, 
  • brez aditivov, glutena, soje, sladkorja, mlečnih izdelkov, kvasa, 
  • priročna embalaža. 

 

Sestavine: magnezijev klorid, voda. 

Neto količina:  454 g

 

Opozorilo: Izbira načina in namena uporabe je lastna odgovornost uporabnika. Hranite v temnem in suhem prostoru med 12-23 stopinj celzija. V kolikor se strdi, ga pred uporabo razdrobite. 

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ne uporabljajte, če ste noseči ali dojite, ter v primeru da uživate zdravila ali imate zdravstveno stanje. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali pooblaščeno osebo z licenco MZ RS. Ni primerno za otroke. Izdelek ni namenjen diagnozi, zdravljenju ali preventivi katerekoli bolezni. Ne uporabljajte, če je varnostni pečat na embalaži zlomljen ali odstranjen.

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani