Chat with us, powered by LiveChat
Repinčevo mazilo
-17%

Repinčevo mazilo, 50 ml

  • za nego kože
  • z izvlečkom iz repinca
  • primerno tudi za otroke

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  30.06.2021 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
Posebna cena:4.99€
Stara cena:5.99€
Prihranek:1.00€
Z nakupom pridobite 0.12€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Repinčevo mazilo – z dobrodejnim učinkom na kožo.   

 

Odličen izdelek za nego kože celega telesa. Ker koža izdelek dobro prenaša je primerno tudi za majhne otroke (od 3 let dalje). Temelji na starih receptih z visoko cenjenim izvlečkom iz korenine repinca, ki dobrodejno vpliva na kožo.

 

Glavna aktivna sestavina je koren navadnega repinca (Arctium Lappa). Repinec je razširjen po celotni Sloveniji in ga pogosto najdemo ob vodotokih, ob gozdnih poteh in jasah. V višino zdraste tudi do 1,5 m. Zanj so značilni škrlatno rdeči in vijolični cvetovi. 

Predvsem pa repinec poznamo po njegovih semenih, ki se skrivajo v koških, ki imajo na koncu kaveljčke in jih zato imenujemo tudi ježki – ob sprehodu v naravi se nam ob dotiku zataknejo na oblačila ali pa na dlako psa. Kot zanimivost lahko dodamo, da so bili prav ti naravni »ježki« repinca inspiracija za ježke, ki se jih uporablja na čevljih oz. na oblačilih. 

Že stoletja se repinec uporablja v različne namene, še zlati korenine te zanimive rastline, predvsem pa je pogosta sestavina v starih receptih za kožna mazila.


Učinek repinca pa podpirajo tudi druge rastlinske aktivne sestavine kot so timijan, orehovo listje, grško seno, plezajoča lakota. Gre za edinstveno kombinacijo, ki povečuje učinke repinca.  

 

Repinčevo mazilo je bazirano na prečiščeni svinjski masti (ekstrahirani z vročo paro), ki je zaradi svoje sestave ena izmed najboljših baz za mazila za kožo. Zelo dobro se vpije v kožo in je dobre nosilec aktivnih snovi v zeliščih. Čeprav se danes večinoma nadomešča z sintetičnimi materiali, je kakovostna mast še vedno odlična izbira. 

Mazilo vsebuje tudi čebelji vosek, ki ima odlične zaščitne in vlažilne lastnosti, s katerimi še poveča končno kakovost mazila. 

 

Kako pravilno uporabiti Repinčevo mazilo: 

Kožo, kamor boste nanesli mazilo, operite z vodo, brez mila, in dobro osušite. Mazilo nanesite v tanki plati na kožo, tako da ne zamaši por in nežno vtirajte v kožo 2-3 minute. Uporabite po potrebi oz. 2-3x na dan. Ob pravilni uporabi, se še povečajo učinki mazila. 

 

Ne vsebuje konzervansov ali umetnih barvil. 

Sestavine (INCI): Adeps Suillus, Cera Alba, Arctium Lappa Root Extract, Thymus Vulgaris Extract, Juglans Regia Leaf Extract, Trigonella Foenum – Graecum Seed Extract, Galium Aparine Extract, Parfum.

Neto količina: 50 ml. 

 

Opozorila: Shranjevati pri temperaturi 5-25°C. 
 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani