Chat with us, powered by LiveChat
Menoxin - menopavza

Menoxin - menopavza, 60 kapsul

  • uravnavanje delovanja hormonov
  • za ženske
  • prehransko dopolnilo

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  10.03.2022 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
19.99€
Z nakupom pridobite 0.55€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Menoxin - rastlinski izvlečki in vitamini za ženske v času menopavze.

 

Menoxin - menopavza vsebuje 5 visokokoncentriranih naravnih rastlinskih izvlečkov in dva pomembna B vitamina. 

 

Črna detelja, žajbelj in navadni lan prispevajo k udobju v času menopavze. 

 

Črna detelja (Trifolium pratense), je evropska rastlina, ki se jo pri nas sicer pogosto uporablja kot krmno rastlino. Vsebuje visoko koncentracijo izoflavonov, ki so znani tudi kot fitoestrogeni (rastlinski estrogeni). Zaradi visoke vsebnosti teh naravnih snovi pozitivno vpliva na ženske v času menopavze ali klimakterija.

Soja (Glycine max) oz. njeno zrnje je izredno hranilno dragocena. Soja zaradi visoke vsebnosti beljakovin velja za popoln nadomestek živalskih beljakovin. Izvleček soje vsebuje tudi velike količine fitoestrogenov - izoflavonov. V izdelku Menoxin – menopavza je izvleček iz soje, ki ni gensko spremenjena.

Lan (Linum usitatissimum) je zelo uporabna rastlina. Uporablja se za prehrano (v obliki semen ali olja), lahko pa se uporablja tudi za izdelavo platna. Predvsem je razširjena uporaba lenenega olja. Izvlečke lana vsebuje visoko koncentracijo lignanov, ki prav tako spadajo med fitoestrogene

Žajbelj (Salvia officinalis) je zelišče, ki izvira iz Sredozemlja in je znano že tisoč let. Zaradi svojih lastnosti so ga uporabljali v starem Egiptu. Žajbelj je zaradi svojih blagodejnih učinkov na ženske in na udobje v času menopavze pogosto uporabljen v pripravkih za ženske v menopavzi. Menoxin vsebuje koncentriran izvleček žajblja.

Matični mleček je čebelji proizvod, ki ga proizvajajo mlade čebele delavke. Gre za hrano s katero se hrani čebeljo matico, ki na dan lahko izleže neverjetnih 2000 jajčec. Matični mleček se pogosto uporablja v kozmetiki, pa tudi kot prehransko dopolnilo.

Piridoksin, znan tudi kot vitamin B6, ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov in podpira normalno psihološko oz. duševno delovanje

Pantotenska kislina (vitamin B5) prispeva k sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov. Poleg tega prispeva k umskim zmogljivostim. 

Tako vitamin B6, kot tudi B5 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 

 

Priporočen dnevni odmerek: 1-2x dnevno po 1 kapsulo. Dovolj pijte. 

 

Aktivne sestavine v eni kapsuli
izvleček črne detelje 150 mg
izvleček soje 100 mg
izvleček navadnega lana 100 mg
izvleček žajblja 30 mg
matični mleček 25 mg
vitamin B6 (piridoksin) 1 mg (71% PDV*)  
pantotenska kislina  3 mg (50% PDV*)

*PDV = priporočeni dnevni vnos. 

 

Sestavine: izvleček črne detelje (Trifolium pratense, izoflavoni 8%), izvleček soje (Glycine max, izoflavoni 40%), lan (Linum usitatissimum, lignani 20%), želatina, izvleček žajblja (Salvia officinalis), matični mleček, inulin, vitamin B5 (kalcijev D-pantotenat), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), vitamin B6 (piridoksin HCl). 

 

Vsebina: 60 kapsul.

Neto količina: 30,5 g.

 

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni primerno za moške in otroke. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na katero koli sestavino. O ustreznosti uporabe se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte na suhem in temnem, pri temperaturi do 25°C. 

 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani