Kokosovo olje – z omamnim vonjem po kokosu.
Kokosovo olje se pridobiva iz sadeža kokosove palme – kokosa. Najbolj kvalitetno je nerafinirano in nehidrogenizirano in je zanj značilen tudi omamen vonj in blag okus po kokosu, ki pa se z rafiniranjem izgubi.
Kokosovo olje je izjemno stabilno pri visokih temperaturah in posledično primerno za peko, cvrtje in kuhanje. Značilno zanj je, da agregatno stanje spremeni pri temperaturi okrog 25 °C in se pod to temperaturo spremeni iz bistrega in tekočega olja v trdno stanje. S svojo značilno aromo doda eksotični pridih juham, zelenjavi, omakam, solatam, sladicam.
Medtem ko se v azijski kulinariki uporablja za pripravo vseh vrst jedi, je v evropski kulinariki razširjen pri pripravi sladic. Lahko pa je tudi zelo okusen in aromatičen dodatek namazom in smutijem.
V kozmetiki se uporablja za nego kože in las, odstranjevanje ličil, ter kot sestavina pilingov, krem, balzamov in ostalih izdelkov.
Prednosti kokosovega olja Allgäuer:
- Izjemno stabilno olje,
- primerno za peko, cvrtje in kuhanje,
- uporablja se lahko v kulinarične, kot tudi v kozmetične namene,
- nerafinirano in neprečiščeno,
- iz biološke pridelave,
- daje značileno aromo azijskim jedem in sladicam.
Allgäuer biološko kokosovo olje je neprečiščeno oz. nerafinirano. Uporablja se lahko vsestransko, bodisi v kulinariki, kot tudi kozmetiki. V kulinariki se uporablja za kuhanje in za peko, kot tudi za dodajanje pripravljenim jedem.