Chat with us, powered by LiveChat
Kokosovo olje
-10%
  • izjemno stabilno olje
  • hladno stiskano
  • za kulinariko in kozmetiko  
Izdelek je NA ZALOGI
Odprema danes!
-+

Ali pokličite in naročite na 01 8284 895

Dobroimetje
Z nakupom pridobite 0.25€
Ugodnosti
Brezplačna dostava nad 35 €
VIKEND AKCIJA - Izkoristite brezplačno poštnino pri vsakem nakupu nad 19€.
Količinski popust
  • O izdelku

    Hladno stiskano kokosovo olje – z nežno aromo po kokosu. 

     

    BIO Kokosovo olje blagovne znamke FutuNatura se pridobiva s hladnim stiskanjem iz svežih kokosovih orehov (Cocos nucifera). Hladno stiskanje omogoči, da se v olju ohrani čim več hranil ter naraven okus in nežna aroma.

    Posebnost tega olja je, da je pri sobni temperaturi v trdni obliki in bele barve, nad 24 °C pa se spremeni v prozorno tekoče olje. Če je v trdnem stanju, ga enostavno uporabite tako kot bi uporabili maslo. Prav zato ga mnogi imenujejo tudi kokosovo maslo ali kokosova maščoba

     

    Kokosovo olje je vir lavrinske kisline, ki spada med MCT maščobe.

     

    Lavrinska kislina, ki je prisotna v BIO Kokosovem olju, je nasičena maščobna kislina in spada med MCT maščobe (angleško Medium Chain Triglycerides oziroma srednjeverižni trigliceridi). Gre za MCT maščobo z oznako C12.

     

    Zakaj je FutuNaturino kokosovo olje odlična izbira: 

    • pridobljeno je s hladnim stiskanjem, zaradi česar se ohranijo hranilne snovi, okus in aroma,
    • je ekstra deviško, kar kaže na njegovo kakovost,
    • pridelano je v skladu z nadzorovano ekološko pridelavo iz kvalitetnih kokosovih orehov iz Šrilanke,
    • pridelano je  v skladu z mednarodno priznanimi certifikati (ISO, FSSC, HACCP),
    • je izjemno stabilno olje, ki prenaša visoke temperature,
    • vsebuje več kot 48 % lavrinske kisline.   

     

    Vsestransko uporabno kokosovo olje je nepogrešljivo v kulinariki in kozmetiki.

     

    Zakaj uporabljati kokosovo olje? 

    • Gre za eno najbolj stabilnih olj pri visokih temperaturah, zato je primerno za cvrtje, vok, kuhanje in peko. 
    • Lahko ga uporabite za kuhanje vseh vrst jedi - sladkih in slanih. Z njim lahko obogatite smoothije ali namaze, res pa je to olje najbolj priljubljeno pri pripravi sladic. 
    • Izjemno je priljubljeno tudi v kozmetiki,  kjer se uporablja za nego kože in las, odstranjevanje ličil, ter kot sestavina pilingov, krem, balzamov in ostalih kozmetičnih izdelkov.
  • Uporaba

    Uporaba: Kokosovo olje je vsestransko uporabno v kulinariki, primerno pa tudi kot naravno olje za negovanje kože. Ker odlično prenaša visoke temperature, je primerno za peko in cvrtje. 

  • Sestavine
    Povprečna hranilna vrednost na 100 g
    Energijska vrednost 3700 kJ / 884 kcal
    Maščobe 100 g
    - od tega nasičene maščobe 89,9 g*
    - od tega enkrat nenasičene maščobe 4,9 g
    - od tega večkrat nenasičene maščobe 5,1 g
    - od tega trans maščobe < 1 g
    Ogljikovi hidrati 0 g
    - od tega sladkorji 0 g
    Prehranske vlaknine 0 g
    Beljakovine 0 g
    Sol 0 g

    *od tega 48,1 g lavrinske kisline

     

    Sestavine: 100 % ekstra deviško kokosovo olje iz certificirane ekološke pridelave. LK-BIO-149. Kmetijstvo izven EU.

    Poreklo: Šrilanka

    Neto količina: 500 ml 

     

    Izdelek je brez glutena in GSO (gensko spremenjenih organizmov).

  • Opozorila

    Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati v suhem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo in močnimi vonjavami. Po odprtju uporabljajte čist in suh pribor, da preprečite hitro kvarjenje preostalega olja. 

Mnenja naših uporabnikov
Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani