Preslica – prarastlina z dolgoletno uporabo v slovenski ljudski tradiciji.
Njivska preslica (Equisetum arvense) je ena od številnih vrst preslice. Sodi med najstarejše rastline na svetu in je bila zelo priljubljena v slovenski ljudski tradiciji, kjer so jo poznali pod različnimi imeni. Fašec, hvošč, rabozel, štukovac, žabna in konjski rep so le nekatera zanimiva poimenovanja njivske preslice v slovenski zgodovini.
Ta zelnata trajnica najbolje uspeva na bolj vlažnih območjih. Najpogosteje se uporablja posušeno zelišče za čaj in kopeli, pa tudi za prehranska dopolnila v obliki kapsul, tablet, tinktur ...
Tinktura blagovne znamke Bioherba je narejena iz posušene preslice, namočene v glicerinu, ki ji doda sladek okus. Glicerin je tekočina brez barve in vonja, nekoliko gostejša od vode.
Velika prednost tinkture iz preslice je ta, telo tekočino hitreje absorbira in jo bolje izkoristi, hkrati pa se tekom priprave tinkture bolje ohranijo pomembne snovi, ki jih vsebuje.
Obogatena z niacinom – prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in kože.
Poleg preslica pa tinktura vsebuje še niacin oziroma vitamin B3, ki je pomemben za naš organizem, saj sodeluje v različnih procesih v telesu. Tako prispeva k / ima vlogo pri:
- sproščanju energije pri presnovi,
- delovanju živčnega sistema,
- normalnemu psihološkemu delovanju,
- zdravih sluznic in kože,
- zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Dnevni odmerek tinkture ustreza 140 mg preslice.
Preslica – tinktura:
- ne vsebuje alkohola,
- steklena embalaža omogoča enostavno odmerjanje po kapljicah,
- kapljice preprosto vmešate v vodo in spijete.
Izdelek je prehransko dopolnilo.