BIO Matcha v prahu – za pripravo dragocenega pravega čaja.
Matcha se od drugih pravih čajev razlikuje po postopku pridelave. 20 dni pred pobiranjem listov čajevca (Camellia sinensis) s ponjavami pokrijejo grmiče, da jih ne doseže direktna sončna svetloba. S tem upočasnijo njihovo rast, vsebnost klorofila v njih pa naraste, kar povzroči, da se obarvajo v še temnejšo zeleno barvo.
Ker je njena pridelava precej zahtevna, pridelek pa sorazmerno majhen, je matcha nekoliko dražja.
Japonci matcha čaj tradicionalno pijejo ob posebnih priložnostih, v zahodnem svetu pa je ta zeleni napitek priljubljen zaradi snovi, ki jih vsebuje. Z razliko od običajnega zelenega čaja se matcha čaja ob pripravi ne filtrira oziroma precedi, zaradi česar se ohrani mnogo več esencialnih snovi, ki jih vsebuje.
Matcha čaj je bogat z vitaminom C in vsebuje čajne polifenole.
Zaradi privlačne barve je vse bolj priljubljen tudi v kulinariki – na primer pri pripravi sladic (lahko ga dodate v biskvit ali v kreme oziroma ga uporabite podobno, kot bi uporabili pravi kakav).
Pripravite si ga lahko kot matcha cappuccino ali ga dodate v smoothie in z njim nadomestite jutranjo kavo. Tako se boste že navsezgodaj oskrbeli z energijo in dragocenimi snovmi, ki jih vsebuje.