Chat with us, powered by LiveChat
Melatonin

Melatonin, 120 tablet

  • proti utrujenosti
  • prehransko dopolnilo
  • 3+1 gratis 

Na voljo: Izdelek je na zalogi
Rok uporabe najmanj do:  30.08.2023 Naročila do 14:00 (PON-ČET) bodo odpremljena še danes Ikona informacije
10.99€
Ob nakupu 2 kosov cena samo 9.99€ / kos (-9.10%) Ob nakupu 3 kosov cena samo 8.99€ / kos (-18.20%)
Z nakupom pridobite 0.30€
-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322


Učinkovito in naravno - tablete z Melatoninom.

 

Melatonin tablete vam lahko naravno in učinkovito pomagajo. Poleg melatonina vsebujejo tudi L-triptofan in vitamin B6. 

 

Melatonin je naravni hormon, ki uravnava človeške dejavnosti usklajeno z vsakodnevnim bioritmom telesa. Nivo melatonina v krvi se normalno dviguje vsako noč in vpliva na dnevno-nočni ritem telesa (cirkadiani ritem).

Naše telo samo tvori melatonin s pomočjo hipofize in sicer iz aminokisline L-triptofan. Proizvodnja melatonina v telesu se s starostjo zmanjšuje. 

 

L-triptofan je esencialna aminokislina, ki jo moramo zaužiti s hrano ali prehranskimi dopolnili, saj je naše telo ne more samo proizvajati. 


Vitamin B6 prispeva k delovanju živčnega sistema in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.


 

Prednosti uporabe tablet Melatonin: 

  • hitro delovanje,
  • potrebna le 1 tableta 30 do 60 minut pred spanjem, 
  • 0,43 mg melatonina na tableto,  
  • brez posledic naslednje jutro in brez odvisnosti, 
  • primerno za vegetarijance. 

 

Melatonin se relativno hitro presnovi in izloči iz telesa, zato ni neprijetnih vplivov na počutje, kot pri uspavalnih tabletah. Prav tako ne povzroča nobene odvisnosti. 

 

Priporočen dnevni odmerek in način jemanja: 1 tableta, pred spanjem. 

 

Glavne učinkovine v eni tableti (priporočeni dnevni odmerek)
L-triptofan 10 mg
melatonin 0,43 mg
vitamin B6 1 mg (71% PDV*)

*% PDV oz. priporočenega dnevnega vnosa v skladu z Uredbo (EU) št. 1169/2011.

 

Sestavine: mikrokristalna celuloza (polnilo), kalcijev fosfat (sredstvo proti sprijemanju), maltodekstrin (polnilo), L-triptofan, magnezijev bisglicinat, magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), melatonin.

Vsebina: 120 tablet.

Neto količina: 53,3 g.  

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Uporabljajte le pred spanjem. Izdelek je namenjen le zdravim, odraslim ljudem. Ni primerno za nosečnice in doječe matere. Vožnja in upravljanje s stroji se odsvetujeta prej kot v petih urah po jemanju. Shranjujte zaščiteno pred vlago in neposredno sončno svetlobo pri temperaturi do 25°C. 

 

NATANČNEJŠA OPOZORILA, NAMENJENA OSVEŠČANJU POTROŠNIKOV
Prehranska dopolnila z melatoninom naj se jemljejo v skladu z naravnim cirkadianim (dnevno-nočnim) ritmom endogenega melatonina, kar pomeni po tem, ko se že stemni, čim bliže običajnemu času spanja. Ker ni zadostnih podatkov o dolgotrajni varnosti, se svetuje jemanje melatonina le občasno. 
Osebe, ki zaradi jemanja melatonina naslednji dan občutijo zaspanost in utrujenost, naj ne vozijo ali izvajajo opravil, pri katerih je potrebna pozornost in bi zaspanost lahko pomenila varnostno težavo. 
Jemanje melatonina se odsvetuje ljudem, z vnetnimi ali avtoimunskimi bolezenimi, epilepsijo, astmo, motnjami razpoloženja, vedenja ali osebnostnimi motnjami in vsem, ki jemljejo katerakoli zdravila, razen če se pred začetkom jemanja posvetujejo z zdravnikom. Jemanje melatonina se ne priporoča v kombinacijah s sinteznimi ali naravnimi snovmi, ki imajo pomirjevalne ali uspavalne lastnosti. 
 

-+

Ali pokličite in naročite na 031 011 322

Podobni izdelki
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani