Olje iz trske - naravni vir Omega 3 maščobnih kislin EPK in DHK.
Polenovka ali bakalar (Gadus morhua) je morska riba iz družine trske, razširjena predvsem v severnem Atlantiku (od tod angleško ime Atlantic cod). Gre za veliko morsko ribo, ki se uporablja predvsem v kulinarične namene, saj so jedi iz trsk specialiteta v številnih kulinarikah.
Ribe trske postajajo vse bolj priljubljene tudi za pridelavo kvalitetnega ribjega olja, saj se iz njihovih jeter pridobiva olje, ki je vir Omega 3 maščobnih kislin. To so esencialne maščobne kisline, ki jih naše telo ni zmožno samo proizvajati, zato jih moramo zaužiti s hrano.
Olje, pridobljeno iz jeter polenovke, vsebuje dve Omega 3 maščobni kislini, in sicer:
- EPK ali EPA - eikozapentaenojsko kislino in
- DHK ali DHA - dokozaheksaenojsko kislino.
Kapsule z vitaminom A in vitaminom D3 - za imunski sistem, kosti, kožo, vid ...
Kapsule Olje iz trske (polenovke) vsebujejo tudi retinol / vitamin A in holekalciferol / vitamin D3. To sta vitamina, ki v telesu sodelujeta pri številnih pomembnih funkcijah.
- Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, presnovi železa, ohranjanju vida, specializaciji celic in prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in zdrave kože.
- Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic, prispeva ohranjanju zdravih kosti, delovanju mišic, ohranjanju zdravih zob, delovanju imunskega sistema, normalni absorpciji kalcija in fosforja ter normalni ravni kalcija v krvi.
Izdelek je prehransko dopolnilo.