Chat with us, powered by LiveChat

Kako se zaščitimo pred klopi in kako si lahko pomagamo v primeru okužbe?

Pravijo, da je klop najnevarnejša 'zver' v naših gozdovih. Ta, na videz majhna in neškodljiva žival, spomladi v toplejših dneh postaja vse bolj aktivna in s tem nevarna za naše zdravje. Vbod klopa lahko prinaša več bolezni, pri nas sta najbolj znani in pogosti predvsem klopni meningoencefalitis in lymska borelioza.


Klopi so razširjeni na zaraščenih, slabo kultiviranih površinah in niso prisotni le v gozdu, temveč tudi na travnikih ali domačem vrtu. Večina klopov se pri nas pojavlja predvsem v vlažnih mesecih, vse od aprila do oktobra, če pa so temperature ugodne, pa so lahko prisotni vse do novembra.

Nevarne bolezni, ki jih prenašajo klopi, namreč povzročajo huda obolenja možganske ovojnice in osrednjega živčevja ter okvare več organskih sistemov. Če bolezni ne zdravimo pravilno in dovolj zgodaj, je okužba lahko tudi smrtno nevarna.


Da bo vaše gibanje na prostem lahko čim bolj brezskrbno, smo za vas pripravili E-knjigo, v kateri boste našli uporabne informacije o tem, kako se zaščititi pred klopi in kako ukrepati v primeru okužbe.

Prenesite e-knjigo tukaj:

Kako se zaščitimo pred klopi in kako si lahko pomagamo v primeru okužbe?

Ne spreglejte! Posebne ponudbe:

4.99€
Okusen zeliščni čaj vsebuje ameriški slamnik, cimet in ptičjo dresen.   Ses..
21.99€
Divja ščetica – vedno bolj iskana in priljubljena rastlina.   Latinsko ime: ..
Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani