Članki in enciklopedije

Preverite zakaj so acai jagode močan antioksidant

Preverite zakaj so acai jagode močan antioksidant

Preverite zakaj so acai jagode močan antioksidant

Acai jagode vsebujejo 10 krat več antioksidantov, kot grozdje in 30 krat toliko, kot rdeče vino. Preberite več o učinkovinah acai jagod na tej povezavi.

Opis

Acai jagode so danes znane po celem svetu, saj slovijo kot eden najboljših antioksidantov, med ostalim jagodičevjem. So jagode, ki rastejo na palmah v amazonskem deževnem pragozdu. Ker  rastejo v divjini, zaradi česar je to redka, edinstvena in najčistejša stvaritev narave in niso pridelane na vrtovih pomeni, da niso gensko spremenjena, polna kemikalij, konzervansov ali pesticidov. Preden so postale priljubljene so veljale za hrano revnih. Okus plodov spominja na divjo jagodičje z čokolado, trpkega okusa.

V industriji ga uporabljajo za uživanje, absorbira se ga lahko svežega, v prahu, kapsulah ali soku. V kozmetični industiji pa ga dodajajo kremam in ostalim preparatom. Običajno da dosežejo večji učinek proti zaviranju staranja.

 

Acai jagode vsebujejo 10 – krat toliko antioksidantov kot grozdje in 30 – toliko kot rdeče vino.

 

Acai jagode so eden najboljših naravnih virov antocianinov. Antocianini so vrsta bioflavonoidov, ki imajo izjemno antioksidativno delovanje. Antocianini so naravna barvila (vijolično, rdeče, modro-črno), ki se nahajajo v acai jagodah. Poleg antocianinov pa vsebujejo še kar dvanajst sestavin, podobnih flavonoidom, proantocianidine, polifenole in celo manjšo količino močnega antioksidanta resveratrola.  Poleg tega vsebujejo še vitaminom A,B in ostale, železo, kalij, kalcij, magnezij, aminokisline, vlaknine in maščobe omega 3, 6 in 9 kislin.

 

 

 

 

 

 

Prednosti uživanja acai jagod:

Izboljšuje energijo in krepi imunski sistem – Maščobne kisline in vitamini dodatano prispevajo k povečnju energije v telesu.

Antioksidanti - nas varujejo pred prostimi radikali, ki povzročajo prezgodnje staranje, rakava obolenja in druge degenerativne bolezni. Prosti radikali prav tako upočasnjujejo metabolizem, kar vodi k odvečnim kilogramom.

Zaviralec apetita – zaradi večje vsebnosti vlaknin prispeva k nadziranju krvnega sladkorja, ki je lahko glavni krivec za napade lakote med obroki. Lahko pomaga pri izgubi odvečne teže.

Razstrupljanje – v kolikor uživamo mnogo predelane hrane se lahko zaradi tega upočasni metabolizem v telesu. Posledica je lahko zadrževnje že predelane hrane. Jagode vsebujejo omega esencialnih maščobnih kislin, ki so ključnega pomena za hitrejši metabolizem.

Varuje pred mnogimi boleznimi – vsebuje veliko količino vitamina C, ki je eden najpomembnejših vitaminov za ohranjanje našega zdravja.

Vitamini B kompleks – prispeva k zdravim lasem, očem in koži, izboljša delovanje živčnega sistema in pomaga pri nastajanu rdećih krvnih celic.

Maščobne kisline  - acai jagode imajo več kot 30% maščobnih kislin kot so linolejska, palmitinska in oleinska kislina. Maščobne kisline so znane po tem, da učinkovito znižajo raven slabega holesterola v krvi in nam pomagajo ohranjati idealno telesno težo.

 

Zaradi veliko pozitivnih lastnosti vas zagotovo ne bo presenetilo, da so to super hrano in njegove zdravilne učinke predstavili tudi v TV oddaji Oprah, ter o njej pisali v znanih časopisih, kot sta The Wall Street Journal in The New York Times.

Vsi se zavedamo, da je potrebno na dan pojesti vsaj nekaj zelenjave in sadja, da zagotovimo telesu vse potrebne vitamine in minerale za normalno delovanje. Ampak kod to res počne? Zato je ena izmed rešitev uživanja Acai v obliki kapsul ali prahu, katerega se dnevno zaužije v manjših količinah, hkrati pa dodatno priseva telesu dodatna hranila.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov