Članki in enciklopedije

TELO

TELO

TELO

Človeško telo je čudežni stroj, ki je zaradi svojega usklajenega delovanja neverjetno zanimiv. Če si želite spoznati delovanje svojega organizma in prebrati vse o pomembnosti posameznih organov, lahko to storite s prebiranjem spodnjih prispevkov.

Št. prikazanih člankov: 1 - 12 od 26

Prostata

Prostata

Če je imel nekdo v družini moškega raka prostate, potem pri tej osebi obstaja povečano tveganje za razvoj raka prostate. Spoznajte prostato in si preberite celoten opis.

Bezgavke

Bezgavke

Limfatični sistem lahko primerjamo s kanalizacijo, saj je zgrajen iz omrežja cevi za odstranjevanje odpadkov iz vsake telesne celice. Spoznajte bezgavke in si preberite celoten opis.

Sečila

Sečila

Sečila so tesno povezana s prebavili, saj skupaj skrbijo za odstranjevanje kemikalij, ki jih telo ne potrebuje, iz telesa. Spoznajte sečila in si preberite celoten opis.

Srčno-žilni sistem

Srčno-žilni sistem

Znaki bolezni srca so bili odkriti že v 3.000 let starih mumijah, zato srčne bolezni v sodobnem času niso nič novega. Spoznajte srčno-žilni sistem in si preberite celoten opis.

Koža

Koža

Koža se obnavlja, pri čemer dnevno odstranjuje svoje odmrle kožne celice in vsakih 28 dni ustvarja novo plast kože. Spoznajte kožo in si preberite celoten opis.

Stopalo

Stopalo

Ali ste vedeli, da človeško stopalo vsebuje 26 kosti, 33 sklepov, več kot 100 kit, mišice in vezi ter 250.000 znojnih žlez? Spoznajte stopalo in si preberite celoten opis.

Kosti

Kosti

V telesu je 206 kosti. Vsaka kost ima zelo pomembno vlogo. Če je kost zdrobljena, tudi druge kosti okoli nje ne morejo pravilno opraviti svoje naloge. Spoznajte kosti in si preberite celoten opis.

Mišice

Mišice

Največja mišica v telesu je gluteus maximus, ekstenzorna mišica kolka, ki podpira naš trup in vzdržuje pravilno držo. Spoznajte mišice in si preberite celoten opis.

Ledvice

Ledvice

Zaradi ledvic ne glede na zaužito količino tekočin nivo tekočin v našem telesu ostaja enak. Spoznajte ledvice in si preberite celoten opis.

Črevo

Črevo

Hrana se lahko zadrži v tankem črevesju od 1 do 4 ure. V tem času poteka kemična razgradnja hrane (in večina absorpcije). Spoznajte črevo in si preberite celoten opis.

Želodec

Želodec

Želodec služi kot prva obrambna linija našega imunskega sistema. Vsebuje klorovodikovo kislino, ki pomaga uničiti bakterije in viruse iz hrane. Spoznajte želodec in si preberite celoten opis.

Hrbtenjača

Hrbtenjača

Hrbtenjača ima tudi spomin, zato je pomembno, da za njeno zdravje skrbimo vse od obdobja zgodnjega otroštva. Spoznajte hrbtenjačo in si preberite celoten opis.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov