Članki in enciklopedije

AROMATERAPIJA

AROMATERAPIJA

AROMATERAPIJA

Aromaterapija je vrsta zdravilstva, ki z uporabo eteričnih olj in drugih aromatičnih sestavin rastlin pozitivno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Najpogostejša je uporaba 100 % naravnih eteričnih olj oz. pravilne kombinacije njihovih dišav, ki jih apliciramo z masažo, obkladki, s kopeljo, parno inhalacijo itd.

Št. prikazanih člankov: 1 - 12 od 29

Eterično olje sandalovine

Eterično olje sandalovine

Sandalovino uporabljamo kot parfum. Eno samo kapljico nanesemo na predel vratu, zapestja, sredino prsnega koša ali za uho. Spoznajte eterično olje sandalovine in si preberite celoten opis.

Eterično olje muškatne kadulje

Eterično olje muškatne kadulje

Kadar želimo iz svojih misli pregnati negativna občutja in pridobiti pozitiven pogled na svet, uporabimo muškatno kaduljo. Spoznajte eterično olje muškatne kadulje in si preberite celoten opis.

Eterično olje mandarine

Eterično olje mandarine

Pri težavah s spanjem je poleg eteričnih olj sivke in baldrijana eterično olje mandarine nepogrešljiv pripomoček. Spoznajte eterično olje mandarine in si preberite celoten opis.

Eterično olje rožmarina

Eterično olje rožmarina

Nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina dodamo v šampon za nego las za lepe, polnejše in močne lase z naravnim sijajem. Spoznajte eterično olje rožmarina in si preberite celoten opis.

Eterično olje zvezdastega janeža

Eterično olje zvezdastega janeža

Stari kitajski zdravniki so eterično olje uporabljali kot pomoč pri prebavi, prehladu, gripi, bolečinah v mišicah, revmatizmu in slabem zadahu. Spoznajte eterično olje zvezdastega janeža in si preberite celoten opis.

Eterično olje žajblja

Eterično olje žajblja

Žajbelj očisti telo in duha ter pričara sproščujoče vzdušje v prostoru. Deluje kot tonik in ima učinek hlajenja. Spoznajte eterično olje žajblja in si preberite celoten opis.

Eterično olje timijana

Eterično olje timijana

Med najbolj močna čistilna olja sodi tudi eterično olje timijana. Gre za pikantno olje, ki čisti telo in krepi delovanje imunskega sistema. Spoznajte eterično olje timijana in si preberite celoten opis.

Eterično olje pomaranče

Eterično olje pomaranče

Eterično olje pomaranče ima izjemen vpliv na duševne sposobnosti človeka in na njegova čustva. Ljudje ga od nekdaj povezujemo s hvaležnostjo. Spoznajte eterično olje pomaranče in si preberite celoten opis.

Eterično olje nageljnovih žbic

Eterično olje nageljnovih žbic

Eterično olje nageljnovih žbic ima pozitiven vpliv na celotno telo, tradicionalno pa se uporablja za lajšanje stresa, napetosti in duševne preobremenjenosti. Spoznajte eterično olje nageljnovih žbic in si preberite celoten opis.

Eterično olje melise

Eterično olje melise

Pri težavah s koncentracijo lahko na senca nanesemo kapljico eteričnega olja melise in nežno vmasiramo. Spoznajte eterično olje melise in si preberite celoten opis.

Eterično olje lovorja

Eterično olje lovorja

Za pomiritev bolečin v mišicah dodamo 2-5 kapljic eteričnega olja lovorja v kopel, v katero lahko dodamo tudi aromatično sol. Spoznajte eterično olje lovorja in si preberite celoten opis.

Eterično olje limone

Eterično olje limone

Neverjetno, kako lahko samo nekaj kapljic tega dragocenega olja izboljša razpoloženje vsakogar. Spoznajte eterično olje limone in si preberite celoten opis.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov