Članki in enciklopedije

Rastline od I do L

Rastline od I do L

Rastline od I do L

V enciklopediji rastlin vam predstavljamo širok nabor najbolj učinkovitih rastlin. Preverite njihovo uporabo, zgodovino, botanične značilnosti in še in še ...

Št. prikazanih člankov: 1 - 12 od 30

Ingver (Rhizoma zingiberis)

Ingver (Rhizoma zingiberis)

Ajurvedska medicina ga že vrsto let uporablja za izboljšanje delovanja imunskega sistema, saj naj bi pomagal razgrajevati nakopičene toksine v organih. Znano je, da očisti tudi limfni sistem. Spoznajte ingver in si preberite celoten opis ...

Islandski lišaj (Cetraria islandica)

Islandski lišaj (Cetraria islandica)

Pogosto slišimo, da je islandski lišaj naravni antibiotik, saj preprečuje oziroma zmanjšuje vnetja, zaradi česar nam je lahko v pomoč pri prehladih, gripi, pljučnici, bronhitisu, astmi, hripavosti in drugih težavah, povezanih z dihali. Spoznajte islandski lišaj in si preberite celoten opis ...

Jablana (Malus domestica)

Jablana (Malus domestica)

Pitje jabolčnega soka je odlična preventiva za preprečevanje Alzheimerjeve bolezni, visoka vsebnost vlaknin v jabolku pa nas ščiti tudi pred razvojem Parkinsonove bolezni. Spoznajte jablano in si preberite celoten opis tukaj ...

Jagode (Fragaria vesca)

Jagode (Fragaria vesca)

Vitamin C je nujno potreben za spodbujanje delovanja imunskega sistema, ki nas brani pred okužbami. Je antioksidant, ki se bori proti prostim radikalom. Ena porcija jagod zagotovi kar 150 % dnevne potrebe po vitaminu C. Spoznajte jagode in si preberite celoten opis ...

Japonski dresnik (Fallopia japonica)

Japonski dresnik (Fallopia japonica)

Japonski dresnik je znan kot najčistejši naravni vir resveratrola, antioksidanta, ki znižuje slab holesterol. Spoznajte japonski dresnik in si preberite celoten opis ...

Javor (Acer)

Javor (Acer)

Javorjev sirup ima antioksidativne lastnosti, ki so bistvenega pomena za zdravo življenje. Antioksidanti so pomembni za telo, saj nevtralizirajo proste radikale, ki lahko povzročijo različne zdravstvene tegobe. Spoznajte javor in si preberite celoten opis ...

Jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojobino olje uporabljamo kot vlažilno sredstvo za kožo. Z njim si lahko pomagamo tudi pri odpravljanju kožnih gub in sicer tako, da nekaj kapljic olja nanesemo na kožo in ga vmasiramo s krožnimi gibi. Spoznajte jojobo in si preberite celoten opis ...

Kakavovec – kakav

Kakavovec – kakav

Kakav so poznali in uživali že Maji. Ko se kakav posuši, ga dodatno prepražijo, tak pa kasneje služi kot osnova za nam slastno čokolado.

Kamilica (Matricaria chamomilla)

Kamilica (Matricaria chamomilla)

Rastlina pomirja bolečine v trebuhu. Ker sprosti mišice črevesja, nam lahko pomaga urediti slabo prebavo, uporabljajo pa jo lahko tudi tisti, ki se soočajo s sindromom razdražljivega črevesja. Spoznajte kamilico in si preberite celoten opis...

Kivi (Actinidia deliciosa)

Kivi (Actinidia deliciosa)

Oksidativni stres lahko poškoduje DNK. To lahko privede do zdravstvenih težav. Kivi vsebuje velike količine antioksidantov, ki zmanjšujejo tveganje za razvoj oksidativnega stresa. Spoznajte kivi in si preberite celoten opis ...

Klementine (Citrus x clementina)

Klementine (Citrus x clementina)

Klementine so vir naravnega folata, zato lahko redno uživanje klementin pripomore k normalnemu delovanju možganov, k zmanjšanju stisk in depresij. Folat je koristen tudi pri preprečevanju defekta nevralne cevi v nosečnosti. Spoznajte klementine in si preberite celoten opis ...

Klinčki (Syzygium aromaticum)

Klinčki (Syzygium aromaticum)

Nageljnove žbice spodbujajo zdravje zob in dlesni in so tradicionalno zdravilo za lajšanje zobobola, bolečih dlesni in bolečin, ki jih povzročajo ustne razjede. Spoznajte klinčke in si preberite celoten opis ...

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov