Različni kalkulatorji

AMINOKISLINE

Aminokisline so razgibana skupina organskih molekul, ki so pomembna za normalno delovanje živčnega sistema in gradnjo beljakovin. Aminokisline najdemo v telesu v vlogi osnovnega gradnika beljakovin.

Med aminokisline uvrščamo več kot sto spojin. Vendar je od teh samo 20 najpomembnejših, saj imajo sposobnost vgraditve v proteine, zato jih imenujemo tudi proteinogene aminokisline. Vse ostale aminokisline nastanejo v procesu preoblikovanja teh standardnih aminokislin.

Prikazujem 1 do 6 od 20 (4 strani)
L-metionin

L-metionin

Žveplo iz L-metionina lahko telo uporabi za tvorbo dragocene spojine, znane kot S-adenozil-L-metionin, ki ima protivnetno delovanje. Spoznajte L-metionin in si preberite celoten opis.

Karnitin

Karnitin

Za jemanje prehranskih dopolnil s karnitinom se odločajo predvsem športniki. Dodatki naj bi izboljšali telesno kondicijo pri zdravih odraslih osebah. Spoznajte karnitin in si preberite celoten opis.

Glutation

Glutation

Trenutno ne obstaja zdravilo za Parkinsonovo bolezen, vendar pa raziskave kažejo, da lahko glutation odpravi simptome Parkinsonove bolezni, kot je tresavica. Spoznajte glutation in si preberite celoten opis.

Inozitol

Inozitol

Prehranska dopolnila z vsebnostjo inozitola so koristna predvsem za ženske, ki imajo težave z nihanjem hormonov, saj inozitol izboljšuje hormonsko ravnovesje. Spoznajte inozitol in si preberite celoten opis.

Holin

Holin

Potreba po holinu naj bi bila večja predvsem pri plodu – med njegovim razvijanjem v maternici naj bi se oblikovalo približno 50.000 nevronov na sekundo. Spoznajte holin in si preberite celoten opis.

GABA

GABA

Novejše študije kažejo, da bi lahko imela GABA pomembno vlogo pri znižanju visokega krvnega tlaka. Spoznajte GABO in si preberite celoten opis.

Prikazujem 1 do 6 od 20 (4 strani)
Copyright © 2012 - 2023 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani