Članki in enciklopedije

AMINOKISLINE

AMINOKISLINE

AMINOKISLINE

Aminokisline so razgibana skupina organskih molekul, ki so pomembna za normalno delovanje živčnega sistema in gradnjo beljakovin. Preberite si vse o najpomembnejših aminokislinah in njihovih vplivih na delovanje naših organizmov.

Št. prikazanih člankov: 1 - 12 od 20

L-metionin

L-metionin

Žveplo iz L-metionina lahko telo uporabi za tvorbo dragocene spojine, znane kot S-adenozil-L-metionin, ki ima protivnetno delovanje. Spoznajte L-metionin in si preberite celoten opis.

Karnitin

Karnitin

Za jemanje prehranskih dopolnil s karnitinom se odločajo predvsem športniki. Dodatki naj bi izboljšali telesno kondicijo pri zdravih odraslih osebah. Spoznajte karnitin in si preberite celoten opis.

Glutation

Glutation

Trenutno ne obstaja zdravilo za Parkinsonovo bolezen, vendar pa raziskave kažejo, da lahko glutation odpravi simptome Parkinsonove bolezni, kot je tresavica. Spoznajte glutation in si preberite celoten opis.

Inozitol

Inozitol

Prehranska dopolnila z vsebnostjo inozitola so koristna predvsem za ženske, ki imajo težave z nihanjem hormonov, saj inozitol izboljšuje hormonsko ravnovesje. Spoznajte inozitol in si preberite celoten opis.

Holin

Holin

Potreba po holinu naj bi bila večja predvsem pri plodu – med njegovim razvijanjem v maternici naj bi se oblikovalo približno 50.000 nevronov na sekundo. Spoznajte holin in si preberite celoten opis.

GABA

GABA

Novejše študije kažejo, da bi lahko imela GABA pomembno vlogo pri znižanju visokega krvnega tlaka. Spoznajte GABO in si preberite celoten opis.

Teanin

Teanin

Nekateri medicinski strokovnjaki menijo, da ima teanin zelo pomembno vlogo pri zaviranju razvoja rakavih obolenj. Spoznajte teanin in si preberite celoten opis.

Karnozin

Karnozin

Ene izmed zadnjih raziskav kažejo, da nam lahko karnozin pomaga pri izboljšanju spomina in sposobnosti koncentracije. Spoznajte karnozin in si preberite celoten opis.

Kazein

Kazein

Zaradi enostavne prebavljivosti in visoke hranilne vrednosti je kazein ena izmed najboljših beljakovin, ki jih lahko ponudimo našemu organizmu. Spoznajte kazein in si preberite celoten opis.

Kreatin

Kreatin

Približno 95 % kreatina je shranjenega v skeletnih mišicah, 5 % pa se nahaja v možganih. Približno 1,5-2 % kreatina dnevno uporabijo jetra, ledvice in trebušna slinavka. Spoznajte kreatin in si preberite celoten opis.

BCAA (razvejane aminokisline)

BCAA (razvejane aminokisline)

BCAA je popolno prehransko dopolnilo za ljudi, ki želijo ob izgubi maščob ohraniti čim več mišične mase. Športnikom pomagajo povečati moč. Spoznajte BCAA in si preberite celoten opis.

Triptofan

Triptofan

Triptofan ima naravni sedativni učinek, kar pomeni, da nam lahko pomaga odpraviti težave z nespečnostjo, posledično pa vpliva tudi na boljše splošno zdravje in razpoloženje. Spoznajte triptofan in si preberite celoten opis.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov