Članki in enciklopedije

SEZNAM ALG

SEZNAM ALG

SEZNAM ALG

Alge so rastline, ki vsebujejo klorofil, nimajo pa stebel, korenin in listov. Spoznajte užitne vrste alg, ki so bogate z mikrohranili, pomembnimi za naše zdravje.

Št. prikazanih člankov: 1 - 12 od 14

Rjava morska alga Pelvetia canaliculata

Rjava morska alga Pelvetia canaliculata

Pelvetia canaliculata je izjemno bogata z maščobnimi kislinami omega-3, ki pripomorejo k popravilu poškodb na koži, povzročenih zaradi UV sevanja.

Morska solata

Morska solata

Ena porcija morske solate vsebuje zgolj 5 do 20 kalorij in je praktično brez maščob. Vsebuje tudi veliko beljakovin in železa ter visoko vsebnost vlaknin, ki prispevajo k občutku sitosti. Spoznajte morsko solato in si preberite celoten opis.

Hijiki

Hijiki

Hijiki je ena izmed najbolj zdravih vrst morskih alg, ki jo je mogoče zelo preprosto vključiti v svoj prehranjevalni režim. Spoznajte hijiki in si preberite celoten opis.

Nori

Nori

Znanstvene raziskave so potrdile, da imajo kemične spojine, ki jih najdemo v algi nori, protikancerogene lastnosti. Nori je idealna izbira za na pot, saj vsebuje veliko hranilnih snovi. Spoznajte nori in si preberite celoten opis.

Kombu ali Konbu

Kombu ali Konbu

Kombu ali konbu je ena izmed treh najbolj priljubljenih alg na Japonskem. Poleg Kombu sta na Japonskem zelo priljubljeni še algi Nori in Wakame. Spoznajte kombu in si preberite celoten opis.

Litothamnium calcareum

Litothamnium calcareum

Lithothamnium zaradi svoje sposobnosti koncentriranja hranilnih snovi v morski vodi v sebi vsebujejo več kot 32 redkih elementov v sledovih. Spoznajte Lithothamnium calcareum in si preberite celoten opis.

Irski mah - Chondrus crispus

Irski mah - Chondrus crispus

Irski mah je odlična alternativa želatini, saj deluje kot želirno sredstvo in se lahko uporablja za pripravo enolončnic, juh, solat in solatnih prelivov. Spoznajte irski mah in si preberite celoten opis.

Rdeča palmarija -  Palmaria palmata

Rdeča palmarija - Palmaria palmata

Na Irskem se rdeča palmarija uporablja namesto tobaka za žvečenje, vsebuje pa tudi vse elemente v sledovih, ki so nujno potrebni v prehrani ljudi. Spoznajte rdečo palmarijo in si preberite celoten opis.

Fucus alga

Fucus alga

Fucus alga je nekoč veljala za edini prehranski vir joda. Ima protivnetno delovanje, deluje pa tudi proti raku, antioksidativno in antibakterijsko. Spoznajte fucus algo in si preberite celoten opis.

AFA klamatske alge

AFA klamatske alge

AFA klamatske alge se zaradi svoje edinstvene sestave uvrščajo med najbolj zdrava in popolna živila na svetu. Spoznajte AFA alge in si preberite celoten opis.

Wakame

Wakame

Wakame se zelo pogosto uporablja za pripravo juh, pogosta pa je tudi uporaba v kozmetiki, saj ima alga zelo blagodejne učinke na kožo. Spoznajte wakame in si preberite celoten opis.

Spirulina

Spirulina

Azteki so spirulino uporabljali za pripravo peciva. Po 16. stoletju so izgubili zanimanje za algo. Pigment v spirulini ima protivnetne in nevroprotektivne učinke. Spoznajte spirulino in si preberite celoten opis.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov