Različni kalkulatorji

SEZNAM ALG

Alge so rastline, ki vsebujejo klorofil, nimajo pa stebel, korenin in listov. Ob besedi alga hitro pomislimo na zeleno obarvano snov, ki plava na vrhu bazena ali ribnika. Tudi to so alge, vendar pa obstajajo tudi užitne vrste alg, ki so bogate z mikrohranili, pomembnimi za naše zdravje. Najpogosteje uporabljeni algi sta klorela in spirulina, poznamo pa tudi druge vrste:

Prikazujem 1 do 6 od 14 (3 strani)
Rjava morska alga Pelvetia canaliculata

Rjava morska alga Pelvetia canaliculata

Pelvetia canaliculata je izjemno bogata z maščobnimi kislinami omega-3, ki pripomorejo k popravilu poškodb na koži, povzročenih zaradi UV sevanja.

Morska solata

Morska solata

Ena porcija morske solate vsebuje zgolj 5 do 20 kalorij in je praktično brez maščob. Vsebuje tudi veliko beljakovin in železa ter visoko vsebnost vlaknin, ki prispevajo k občutku sitosti. Spoznajte morsko solato in si preberite celoten opis.

Hijiki

Hijiki

Hijiki je ena izmed najbolj zdravih vrst morskih alg, ki jo je mogoče zelo preprosto vključiti v svoj prehranjevalni režim. Spoznajte hijiki in si preberite celoten opis.

Nori

Nori

Znanstvene raziskave so potrdile, da imajo kemične spojine, ki jih najdemo v algi nori, protikancerogene lastnosti. Nori je idealna izbira za na pot, saj vsebuje veliko hranilnih snovi. Spoznajte nori in si preberite celoten opis.

Kombu ali Konbu

Kombu ali Konbu

Kombu ali konbu je ena izmed treh najbolj priljubljenih alg na Japonskem. Poleg Kombu sta na Japonskem zelo priljubljeni še algi Nori in Wakame. Spoznajte kombu in si preberite celoten opis.

Litothamnium calcareum

Litothamnium calcareum

Lithothamnium zaradi svoje sposobnosti koncentriranja hranilnih snovi v morski vodi v sebi vsebujejo več kot 32 redkih elementov v sledovih. Spoznajte Lithothamnium calcareum in si preberite celoten opis.

Prikazujem 1 do 6 od 14 (3 strani)
Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani