Različni kalkulatorji

Eterično olje rožmarina

Eterično olje rožmarina

Nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina dodamo v šampon za nego las za lepe, polnejše in močne lase z naravnim sijajem. Spoznajte eterično olje rožmarina in si preberite celoten opis.

Eterično olje rožmarina

 

Opis:
Eterično olje rožmarina ima osvežujoč, zeliščni vonj, ki ga povezujemo z njegovimi regenerativnimi in stimulativnimi lastnostmi. Ima pozitiven vpliv na kožo, sklepe, mišice, dihalne poti in živčni sistem. Prvotno se je uporabljalo predvsem zaradi svoje neverjetne sposobnosti razstrupljanja telesa, danes pa je koristno za vso družino in nam pomaga pri preobremenjenosti pljuč v zimskem času. Kadar smo utrujeni ali pa je za nami naporen dan v službi, nas napolni z energijo in nam daje moč za izpolnitev vseh obveznosti. Uporablja se kot masažno olje, prav tako pa je idealno za uporabo v sproščujoči kopeli, tik preden se odpravimo spat. Kot masažno olje segreje masirani predel, zato sprošča napete in utrujene mišice ter ima pozitivni vpliv na sklepe. Zaradi antiseptičnih lastnosti ga lahko uporabimo kot naravno čistilo za dom. 


Rožmarinovo eterično olje pospešuje rast las, pomaga pa nam tudi pri tankih, utrujenih laseh ter pri obnavljanju barve las. 


Dobro se ujema z: 
Eteričnim oljem sandalovine, cedre, ciprese, sivke, geranije in bora.


Pridobiva se:
S parno destilacijo cvetočih vršičkov rožmarina (Rosmarinus officinalis).


Vonj:
Močan zeliščni vonj.


Nasveti za uporabo:

  • Nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina dodamo v šampon za nego las za lepe, polnejše in močne lase z naravnim sijajem.
  • Če nam primanjkuje energije, uporabimo eterično olje rožmarina v difuzorju ali pa 1-2 kapljici podrgnemo med dlanmi in vdihujemo.
  • Kadar potrebujemo navdih in želimo postati bolj ustvarjalni, v difuzorju uporabimo eterično olje rožmarina.
  • Pri neprijetnih simptomih, ki jih povzroča menstruacija, uporabimo eterično olje na kateri koli način. Zagotovo se bo prileglo v obliki kopeli.
  • Za osvežitev doma v difuzorju skupaj z eteričnim oljem rožmarina uporabimo še eterično olje bora, evkaliptusa in iglastih dreves. Če si želimo prav posebnega, osvežujočega vonja, lahko rožmarinu dodamo pomarančo ali kateri koli drugi citrus po lastni izbiri. 

 

Opozorilo:
Eterično olje rožmarina ni strupeno in v večini primerov ne draži kože, kadar je ustrezno razredčeno z nosilnim oljem. Nosečnice in posamezniki z visokim krvnim pritiskom naj se uporabi izogibajo. Eterično olje ni primerno za notranjo uporabo.


Zanimivosti:
Rožmarin je simbol ljubezni, zaupanja in prijateljstva. Grki in Rimljani so uporabljali rožmarinove vejice, rožmarin pa je bil prisoten tudi na porokah in pogrebih. Rožmarin prinaša srečo in nam nudi zaščito. Z rožmarinom so se v srednjem veku zaščitili pred kugo. Do nedavnega so vse francoske bolnišnice uporabljale rožmarin za razkuževanje zraka.

Podobni članki

Eterično olje zvezdastega janeža

Eterično olje zvezdastega janeža

Stari kitajski zdravniki so eterično olje uporabljali kot pomoč pri prebavi, prehladu, gripi, boleči.."

Eterično olje bosvelije

Eterično olje bosvelije

V kremo za nego kože dodamo kapljico eteričnega olja bosvelije. Koža nam bo neznansko hvaležna. Spoz.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani