Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

Zdrava domača nutella za vsak dan!

Zdrava domača nutella za vsak dan!

Domača nutella je zdrava in hkrati odličen posladek za vsak dan. Preverite ta preprost recept, zberite sestavine in se posladkajte.

Današnje vreme je idealno za sladkanje! Vam je zadišala nutella? Bi si jo privoščili? Ne mislimo tiste 500g iz trgovine, ampak iz domače kuhinje. S preprostimi recepti, katere (skoraj) sigurno najdete v omarah po hiši. Če vam manjka kakšna sestavina, menim, da se jo splača iti iskat.

To nutello priporočam predvsem tudi zaradi tega, ker je zdrava, kar je pomembna informacija predvsem za tiste, ki bi še radi poskrbeli malo za svoje telo, preden skočimo v kopalke.

Prednosti tega recepta za nutello so, da je lepo mazljiva, ni suha in seveda, da ne pozabim, idealna je tudi za jest na žlico. Da pa je ne bo preveč, bomo prilagodili recept, kateri bo ravno pravšnji za zadovoljitev sladko željnih brbončic.

 

Za zdravo domačo nutello potrebuješ:

  • 400 gramov lešnikov (surovi ali pečeni*)
  • približno 100 gramov čokolade (priporočamo temno, drugače ne bo zdrava J )
  • 1 žlico vanilijine esence (približno 15ml)
  • Polovico jušne žlice soli (priporočamo morsko sol)
  • Mešalnik oziroma blender
  • Kuhinjska krpa
  • Pekač 
  • Kakav

 

Postopek: Segrejte pečico na 350° stopinj. Na pekač naložite lešnike v enem sloju in jih pustite peči 12-15 minut v primeru če so surovi, oziroma 8-10 minut*  če so že predhodno praženi. Pečeni morajo biti ravno toliko, da se segreje njihovo naravno olje in da se jim bo dalo lažje odstraniti ovoj, kar storite po tem, ko se bodo hladili. Nato dajte pečene lešnike v veliko kuhinjsko krpo in gnetite, da jim bodo odstranjeni ovoji. Zakaj je to pomembno? Ker bo le-tako vaša nutella le še bolj kremaste strukture.

Ko menite, da so lešniki dovolj olupljeni, jih dajte v mešalnik in jih meljite približno 10 minut na nizki stopnji. Vmes lahko ustavite, v kolikor se vam lepijo ob strani. Med tem časom, ko imate lešnike v blenderju, segrejte čokolado in kakav v mikrovalovni pečici. Grejte 30 sekund. V kolikor nimate mikrovalovne, lahko uporabite tradicionalno metodo in jo stopite nad paro. Ko se vrnemo k blenderju, in ko vidimo, da je masa že dovolj kremasta in gladka, ji dodamo stopljeno čokolado, morsko sol in vanilijino esenco. Blender naj melje še naprej. Sladkajte po želji. Pomembno je, da sladkor dodajate postopoma, saj ima lahko vpliv na gostoto.

Ko je postopek končan, shranite maso v posodico ali stekleničko. Porabite v treh tednih (ali pa v enem dnevu :)).

Lep sladek dan vam želim.

 

Podobni članki

Naravni napitek za pomoč pri hujšanju

Naravni napitek za pomoč pri hujšanju

Pri osebah, ki med dieto in vadbo konzumirajo večjo količino vitamina C, maščoba izgoreva za 30% hi.."

Hrana, ki pripomore v boju z maščobo!

Hrana, ki pripomore v boju z maščobo!

Že poznate hrano, ki deluje v boju proti odvečnim maščobam? Če še ne, ste vabljeni, da jo spoznate v.."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani