Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

Eterično olje melise

Eterično olje melise

Pri težavah s koncentracijo lahko na senca nanesemo kapljico eteričnega olja melise in nežno vmasiramo. Spoznajte eterično olje melise in si preberite celoten opis.

Eterično olje melise

 

Opis:
Eterično olje melise je znano po svoji sposobnosti spodbujanja splošnega zdravja in vitalnosti. To močno eterično olje je poznano že stoletja, saj ima močan vpliv na naše razpoloženje. Spodbuja čustveno harmonijo, pomirja jezo, spodbuja miren spanec in obnavlja notranji mir. Je eno izmed eteričnih olj, ki so kot nalašč za uporabo v hladnih zimskih mesecih.


Intenzivno osvežujoče, aromatično eterično olje melise ima pomirjevalne in negovalne lastnosti, pomirja duha in ohranja optimalno duševno ravnovesje. 


Dobro se ujema z: 
Eteričnim oljem geranije, vrtnice, bazilike, bosvelije in mire. 


Pridobiva se:
S parno destilacijo nadzemnih delov rastline (Melissa officinalis).


Vonj:
Močan, citrusni, svež vonj po zeliščih.


Nasveti za uporabo:

  • Za krepitev telesa in duha lahko ta prijeten vonj vdihujemo kar neposredno iz stekleničke z oljem ali iz dlani. Kadar ga redno uporabljamo, s tem prispevamo k boljšemu splošnemu zdravju.
  • Uporabimo ga lahko na koži – razredčeno ali nerazredčeno (v primeru, da nimamo občutljive kože ali kože, nagnjene k alergijam).
  • Pri težavah s koncentracijo lahko na senca nanesemo kapljico eteričnega olja melise in nežno vmasiramo. Tako bomo pregnali vsakodnevni stres.
  • Melisa pomirja in spodbuja zdrav živčni sistem. Dodamo jo lahko k masažnemu olju ali pa si masažno olje pripravimo kar sami – iz mešanice nosilnega olja in eteričnega olja. V ta namen lahko meliso mešamo s sivko, da povečamo njeno učinkovitost.
  • Za spodbujanje mirnega spanca lahko v kopel dodamo nekaj kapljic eteričnega olja melise.

 

Opozorilo:
Eterično olje melise ni strupeno, vendar pa lahko draži kožo. Najprej ga razredčenega nanesemo na predel zapestja in počakamo na morebitno reakcijo. Primerno samo za zunanjo uporabo.


Zanimivosti:
Ime melisa izvira iz grške besede za čebelo. Zanimivo je, da ta čudovita rastlina tudi v resnici privlači čebele, saj ima opojen, citrusni vonj. Ker je za proizvodnjo eteričnega olja potrebna velika količina melise, gre za enega najdražjih eteričnih olj na svetu. Meliso je uporabljal že Plinij Starejši, ki je njeno uporabo svetoval v primeru želodčnih težav. V aromaterapiji se nad eteričnim oljem melise navdušujejo predvsem tisti posamezniki, ki imajo težave z negativnim razpoloženjem in stresom. Melisa blaži notranji nemir in stres, zaradi svojega prijetnega vonja pa je pogosto glavna sestavina v izdelkih za nego kože, pa tudi v parfumih. Olje bi morali imeti pri roki tudi v poletnih mesecih, saj melisa lajša srbečico in druge simptome, ki jih povzroča pik insekta.

Podobni članki

Eterično olje lovorja

Eterično olje lovorja

Za pomiritev bolečin v mišicah dodamo 2-5 kapljic eteričnega olja lovorja v kopel, v katero lahko do.."

Eterično olje ciprese

Eterično olje ciprese

Že več stoletij velja eterično olje ciprese za zelo koristno olje, ki podpira zdravje dihalnega sist.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani