Članki in enciklopedije

Kakavovec – kakav

Kakavovec – kakav

Kakavovec – kakav

Kakav so poznali in uživali že Maji. Ko se kakav posuši, ga dodatno prepražijo, tak pa kasneje služi kot osnova za nam slastno čokolado.

Opis

Kakav so poznali in uživali že Maji. Ko se kakav posuši, ga dodatno prepražijo, tak pa kasneje služi kot osnova za nam slastno čokolado.

Kakavova zrna so podobna kavnim in rastejo na majhnih zimzelenih drevesih, ki uspevajo Mehiki in Južni Ameriki. Imajo sicer okus po čokoladi, vendar niso tako sladka, kot če bi uživali slednjo.

 
Zanimivosti o kakavu
 

Leta 2003 je bila objavljena študija, v okviru katere so primerjali črni in zeleni čaj, rdeče vino in kakavova zrna. Med temi 4 izdelki je imel kakav največ pozitivnih koristi. 

"Pijača bogov je Ambrosia, za človeka je to čokolada. Tako povečajo dolžino življenja na čudežni način. " – V Phantastica, Lewis Lewin 

"Kakavna pijača ali čokolada, ima dodatno kvaliteto, ki jih čaj ali kava ne delijo." – Baron Ernst von Bibra 

 

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov