Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

Koloidni cink

Koloidni cink

Ker koloidni cink vsebuje izredno majhne delce cinka, ki jih telo zlahka absorbira, je 100% biološko razpoložljiv. Spoznajte koloidni cink in si preberite celoten opis...

Koloidni cink

 

Kaj je koloidni cink?

Koloidni cink je mešanica cinka in vode, narejena iz čistih, finih delcev cinka. Čisti cink je suspendiran v destilirani vodi, delci pa so tako drobni, da niso strupeni za telo. Je brez vonja in okusa.

Cink je antioksidantno hranilo, ki pomaga pri sintezi beljakovin in celjenju ran. Ključnega pomena je za razvoj reproduktivnih organov, poleg tega pa podpira tudi zdravo delovanje prostate in moških hormonov. V telesu ohranja alkalno ravnovesje ter je bistvenega pomena za sintezo DNK in RNK.

Koloidi, izdelani iz neplemenitih kovin, kot je cink, imajo omejen rok trajanja, običajno 4 do 6 mesecev po odprtju steklenice. Ker zrak vsebuje kisik, kovinski nanodelci počasi oksidirajo.


Po čem se koloidni cink razlikuje od ostalih oblik cinka?

Ker koloidni cink vsebuje izredno majhne delce cinka, ki jih telo zlahka absorbira, je 100% biološko razpoložljiv, česar pa ne moremo trditi za mineralna dopolnila v obliki tablet, pri katerih je stopnja absorpcije zgolj 10%.


Zakaj uporabljati koloidni cink?

  • Deluje kot antioksidant.
  • Spodbuja zdravo kožo. 
  • Podpira obnovo hrustanca.
  • Spodbuja celično presnovo.
  • Podpira regeneracijo telesnih tkiv.
  • Spodbudi normalno delovanje celic.
  • Podpira zdrav imunski sistem. 

 

Kaj moramo vedeti pred uporabo?

Koloidni cink shranjujemo proč od vseh električnih naprav, na temno in suho mesto. Stati mora vsaj 30 centimetrov proč od zidu, če je v njem električna napeljava. Koloidni cink lahko izgubi svojo učinkovitost, če stoji poleg radia, televizorja, mobilnega aparata, mikrovalovne pečice itd.


Zanimivosti:
S koloidnim cinkom si lahko pomagamo tudi v primeru prehlada. Strokovnjaki priporočajo jemanje takoj ob pojavu prvih simptomov in vse dokler prehlad ne izzveni (približno 7 dni).
 

Podobni članki

Koloidni baker

Koloidni baker

Strokovnjaki so ugotovili, da koloidni baker prispeva k večji elastičnosti kože, spodbuja celjenje r.."

Cink

Cink

Pomanjkanje cinka se pogosto pojavi pri ljudeh, ki uživajo prehrano z nizko vsebnostjo beljakovin in.."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani