LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki
LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki
LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki vas bodo zagotovo ponesle na morje. Izvrstna morska jed, katere priprava pravzaprav ni zahtevna. Oglejte si recept za LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki.
LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki
Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 5 % (9 g)
Vlaknine: 3 g
Maščobe: 72 % (53 g)
Beljakovine: 23 % (38 g)
Kcal: 677
Sestavine za sezamove kruhke:
- 4 jajca,
- 4 žlice sezamovega ali olivnega olja,
- 1 skodelica mandljeve moke,
- 1 žlička soli,
- 1 žlička pecilnega praška,
- 1 žlica sezamovih semen,
- 2 žlici indijskega trpotca v prahu,
- 200 g kremnega sira.
Sestavine za kozice:
- 8 češnjevih paradižnikov,
- 1 zelena paprika,
- 2 stroka česna,
- 4 žlice olivnega olja,
- 1 žlica paradižnikove mezge,
- 3 žlice svežega kopra, sesekljanega,
- 680 g kozic,
- 200 g feta sira.
Priprava sezamovih kruhkov:
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Jajca stepemo, jim dodamo kremni sir in olje ter vse skupaj dobro premešamo.
- Nato dodamo še preostale sestavine, razen sezamovih semen.
- Testo razporedimo po pekaču (20×30 cm) in ga premažemo z maslom.
- Pustimo počivati 5 minut.
- Po vrhu ga premažemo z oljčnim oljem in posujemo s sezamom, dodamo lahko tudi morsko sol.
- Pečemo približno 30 minut oziroma dokler ne dobi zlato rjave barve.
Priprava kozic:
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Razrežemo paradižnik, papriko in česen in jih popečemo na olivnem olju.
- Dodamo paradižnikovo mezgo in nekaj žlic vode, nakar nekaj minut počakamo.
- Po okusu dodamo koper, sol in poper, nato ponev odstavimo z ognja.
- Če uporabljamo surove kozice, jih najprej na vsaki strani na hitro popečemo, sicer jih lahko damo takoj v pekač in čeznje prelijemo pripravljeno zelenjavo.
- Po vrhu posujemo feta sir.
- Pečemo 10 minut in postrežemo s sveže pečenimi sezamovimi kruhki.