Članki in enciklopedije

LCHF polnjena paprika s sirom

LCHF polnjena paprika s sirom

LCHF polnjena paprika s sirom

LCHF polnjena paprika s sirom vam bo zagotovo vzela dih. Tako okusne polnjene paprike še zagotovo niste poskusili! Oglejte si recept za pripravo LCHF polnjene paprike s sirom.

Opis

LCHF polnjena paprika s sirom


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 7 % (11 g)
Vlaknine: 3 g
Maščobe: 75 % (54 g)
Beljakovine: 18 % (29 g)
Kcal: 651


Sestavine:

  • 2 zeleni papriki,
  • 250 g feta sira,
  • 10 oliv, razkoščičenih in narezanih,
  • 2 jajci,
  • ½ žlice posušene mete,
  • 1 žlička pekoče omake.

 

Za dekoracijo:

  • Listnata zelenjava,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • 1 ščepec morske soli.

 

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Obe papriki prerežemo na polovici in jima odstranimo sredico.
  3. Ostale sestavine združimo v večji skledi in jih dobro premešamo s pomočjo vilic.
  4. Polovičke paprik napolnimo s pripravljeno maso in jih položimo v pekač.
  5. Pečemo 20 minut oziroma dokler niso vrhovi paprik zlatorjavi.
  6. Postrežemo skupaj z okusno solato.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov