Članki in enciklopedije

LCHF solata z bučkami in orehi

LCHF solata z bučkami in orehi

LCHF solata z bučkami in orehi

LCHF solata z bučkami in orehi omogoča osvežitev v vročih dneh, poleg tega pa je prava vitaminska bomba. Vsebuje samo okusne in zdrave sestavine! Oglejte si recept za pripravo LCHF solate z bučkami in orehi.

Opis

LCHF solata z bučkami in orehi


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 6 % (8 g),
Vlaknine: 7 g,
Maščobe: 88 % (54 g),
Beljakovine: 6 % (8 g),
Kcal: 556


Sestavine:

  • 2 bučki,
  • 1 žlica olivnega olja,
  • sol in poper,
  • 1 glava romanske solate,
  • približno 100 g rukole,
  •  4 žlice drobno sesekljanega, svežega drobnjaka,
  • ¾ žlice narezanih orehov ali pekanov (ameriški oreh).

 

Preliv:

  • 2 žlici olivnega olja,
  • ¾ skodelice majoneze,
  • 2 žlički limoninega soka,
  • 1 strok česna,
  • ½ čajne žličke soli,
  • ¼ čajne žličke čilija v prahu.

 

Priprava:

  1. V manjši skledi zmešamo vse sestavine za preliv. Preliv naj nekaj časa stoji, da se okusi med seboj dobro povežejo.
  2. Bučke razdelimo po dolžini in jim izdolbemo semena. Razrežemo jih na manjše kose.
  3. V ponvi na srednji temperaturi segrejemo olivno olje, dodamo bučke ter sol in poper po okusu. Pražimo toliko časa, da bučke rahlo porjavijo, vendar so še vedno nekoliko trde.
  4. Solato narežemo in jo v veliki skledi zmešamo skupaj z rukolo in drobnjakom. Dodamo še bučke.
  5. Orehe na hitro popražimo v isti posodi, kot smo pripravili bučke. Po potrebi posolimo in popopramo.
  6. Orehe posujemo na solato, nato pa vse skupaj prelijemo.

 

Nasvet:
Preliv lahko uporabimo kot hladno omako za meso ali ribe, v hladilniku pa ga lahko hranimo do 5 dni. Solata z bučkami se odlično poda k piščancu, govedini in k ribam.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov