Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

38. teden nosečnosti

38. teden nosečnosti

Plod ima v 38. tednu zelo čvrsto držo, ki jo boste kmalu lahko občudovali! Organi so zdaj že dozoreli in v celoti pripravljeni na življenje zunaj maternice. Spoznajte 38. teden nosečnosti in si preberite celoten opis..

 

38. teden nosečnosti


Kaj se dogaja v 38. tednu?
Plod ima v 38. tednu zelo čvrsto držo, ki jo boste kmalu lahko občudovali! Organi so zdaj že dozoreli in v celoti pripravljeni na življenje zunaj maternice.


Kako se spremeni življenje ženske?
Kdor čaka, dočaka! Čakanje na porod je lahko zelo naporno, saj nas spremlja prava mešanica čustev. Vzemite si čas, ki ga boste preživeli s svojim partnerjem, preberite kakšno dobro knjigo, skratka počnite vse, kar vas veseli, da tega ne boste mogli početi še nekaj časa po porodu, ker preprosto ne boste imeli dovolj časa. V zadnjih tednih nosečnosti se ponovno pojavijo otekline v nogah, opazimo lahko tudi rahlo oteklino rok. 


Kaj moram vedeti o dojenju?
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Vsebuje ravno pravi delež beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob, skupaj z vsemi vitamini in minerali, ki jih otrok potrebuje v prvih 6. mesecih svojega življenja. 


Dojenje pomaga zaščititi otroka pred težavami z dihanjem in okužbami ušes, zmanjšuje tveganje za pojav alergij, zmanjšuje stopnjo stresa pri materah, pa tudi tveganje za nastanek raka na dojkah ali jajčnikih.


Dojiti se moramo naučiti in prav je, da nam pravilen način pokaže babica, nato pa tudi patronažna medicinska sestra. V procesu dojenja otrok navezuje prve socialne stike, dotik kože na kožo pa je zelo prijeten tako za otroka, kot tudi za mater. Kljub temu, da gre za najbolj naraven način prehranjevanja dojenčka, dojenje ni preprosto. Za mnoge ženske je lahko zelo neprijetno ali celo boleče, bolečina pa je pogost znak, da otrok ni pravilno nameščen na prsi. Otrokova usta morajo pokrivati velik del areole, prsna bradavica pa bi morala biti v ustih otroka.


Če dojenje boli, ga prekinite in poskušajte spremeniti otrokov položaj. Preden zapustite porodnišnico, se prepričajte, da dojite na pravilen način. Razmisliti je potrebno tudi o dojenju v javnosti. Medtem ko je za nekatere ženske dojenje v javnosti povsem normalen pojav, je za druge to nekaj povsem nesprejemljivega. Pri dojenju v javnosti se je smiselno pokriti, le toliko, da zakrivamo prsi.

 

Podobni članki

39. teden nosečnosti

39. teden nosečnosti

Plod je že v polnem pričakovanju, da pozdravi svet, ki se bo kmalu razprostrl pred njim! Zunanja pl.."

37. teden nosečnosti

37. teden nosečnosti

V 39. tednu je plod dovolj zrel za porod. Če torej ostane v maternici še naslednja 2 tedna, njegovi .."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani