Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

Rjava morska alga Pelvetia canaliculata

Rjava morska alga Pelvetia canaliculata

Pelvetia canaliculata je izjemno bogata z maščobnimi kislinami omega-3 , ki pripomorejo k popravilu poškodb na koži, povzročenih zaradi UV sevanja.

Rjava morska alga Pelvetia canaliculata


Kratek opis:
Pelvetia canaliculata je rjava alga, ki uspeva na obalah zgornje evropske regije. Najpogosteje raste na kamninah in je temno rjave barve. Je najpogostejša alga, ki raste na vodni površini in nad njo, zato se malce razlikuje od ostalih rjavih alg. Potrebuje zrak, da diha in če je potopljena v vodi več kot 6 ur, prične razpadati. Alga je manj znana, saj obstaja kar nekaj vrst, ki niso užitne, nekatere izmed njih pa je mogoče uporabiti v kulinarične namene. Vključitev rjave morske alge Pelvetie canaliculate v prehranjevalni režim je zelo dobra odločitev, saj jo je mogoče pripraviti na precej načinov, a je v Sloveniji žal manj dostopna od nekaterih drugih vrst alg, ki se pogosto uporabljajo za pripravo prehranskih dopolnil. Tradicionalne jedi lahko povzročimo v drugih delih sveta, recimo na Kitajskem in Japonskem, kjer so alge del tradicionalne prehrane.


Indikacije za uporabo:
Pelvetia canaliculata je izjemno bogata z maščobnimi kislinami omega-3 , ki pripomorejo k popravilu poškodb na koži, povzročenih zaradi UV sevanja. Preprečuje prezgodnje nastajanje gub in neenakomerne barvne odtenke na koži. Kožo zaščiti pred vsakdanjimi škodljivimi vplivi iz okolja. V obliki prehranskega dopolnila je torej priljubljena predvsem zaradi koristi, ki jih nudi naši koži.


Priporočilo za uporabo:
Pelvetia canaliculata je na voljo v visokokakovostnih prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo več vrst alg. Ker na naraven način zaščiti kožo pred škodljivimi dejavniki iz okolja, bi jo morali v svojo prehrano pogosteje vključiti.


Stranski učinki:
Stranski učinki pri uporabi alge niso znani, saj je še vedno premalo raziskana v primerjavi z drugimi vrstami alg. Je tudi manj pogosteje uporabljena in nekoliko težje dostopna. 


Kontraindikacije:
Uporabi alg naj se izogibajo nosečnice in doječe matere, ki se morajo pred pričetkom jemanja katerih koli prehranskih dopolnil posvetovati s svojim zdravnikom.


Ali ste vedeli?

  • Pelvetia canaliculata je splošno gledano zelo pogosto rastoča rjava alga. 
  • Alga živi do 4 leta, razen, če se potopi pod vodo, kjer zaradi pomanjkanja kisika odmre.
  • Opazimo jo lahko na skalnatih obalah.
  • Je hermafrodit.
  • Je zelo pomemben vir prehrane za številne morske živali.
  • Vsebuje kar 72% nenasičenih maščobnih kislin – omega -3 in omega-6 maščobne kisline, med drugimi tudi linolensko in linolno kislino. Vsebuje 10,8% EPA in DHA.
  • Rast alge je omejena na območje severno od Atlantskega oceana, od Ferskih otokov do Portugalske.
  • Nekatere vrste se pojavljajo tudi na območju solin.

 

Podobni članki

Morska solata

Morska solata

Ena porcija morske solate vsebuje zgolj 5 do 20 kalorij in je praktično brez maščob. Vsebuje tudi v.."

Hijiki

Hijiki

Hijiki je ena izmed najbolj zdravih vrst morskih alg, ki jo je mogoče zelo preprosto vključiti v svo.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani