Članki in enciklopedije

Guar gumi (Cyamopsis Tetragonoloba Gum)

Guar gumi (Cyamopsis Tetragonoloba Gum)

Guar gumi (Cyamopsis Tetragonoloba Gum)

Guar gumi sodeč po raziskavah normalizira raven sladkorja in holesterola v krvi. Spoznajte guar gumi in si preberite celoten opis...

Opis

Guar gumi (Cyamopsis Tetragonoloba Gum)


Kaj je guar gumi?

Guar gumi je snov, ki se pridobiva z mletjem endosperma plodov stročnice guarja. Najpogosteje se uporablja kot emulgator ali gostilo v različnih vrstah hrane ter v kozmetiki.

Ima podobne lastnosti kot ksantan gumi, vendar pa je ne-ionski, zato ga lahko uporabljamo v večjem številu izdelkov. Pogosto je dodan tekočim milom, losjonom, kremam, gelom za tuširanje in šamponom.

Uporablja se tudi za stabilizacijo, emulgiranje in zgostitev teksture nekaterih živil in industrijskih izdelkov, kot so ustekleničeno kokosovo ali mandljevo mleko, jogurti, juhe, prehranska dopolnila itd.

Snov je dobro topna v vodi, vendar pa ni primerna za uporabo v formulacijah, ki vsebujejo boraks ali kalcij.

Raziskave kažejo, da guar gumi normalizira raven sladkorja in holesterola v krvi.


Prednosti uporabe guar gumija:

  • Uporablja se za stabilizacijo, emulgiranje in zgostitev teksture v živilih.
  • Normalizira raven krvnega sladkorja in holesterola v krvi.
  • Pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov