Članki in enciklopedije

Natrijev alginat (Sodium Alginate)

Natrijev alginat (Sodium Alginate)

Natrijev alginat (Sodium Alginate)

Natrijev kelat je hladno gelirno sredstvo, ki ne potrebuje toplote za geliranje. Uporablja se kot stabilizator. Spoznajte natrijev alginat in si preberite celoten opis...

Opis

Natrijev alginat (Sodium Alginate)


Kaj je natrijev alginat?

Natrijev alginat se ekstrahira iz rjave morske alge. Uporablja se kot stabilizator sladoleda, jogurta, smetane in sira. Deluje kot zgoščevalnik in emulgator za solato, puding, marmelado, paradižnikov sok in konzervirane izdelke. Je hidratacijsko sredstvo za rezance, kruh, hladne in zamrznjene izdelke. V prisotnosti kalcijevih in kislinskih medijev tvori odporne gele.

Je hladno gelirno sredstvo, ki ne potrebuje toplote za geliranje. Najpogosteje se uporablja v kombinaciji s kalcijevim laktatom ali kalcijevim kloridom v procesu sferizacije.

Ko se natrijev alginat doda barvi, poveča debelino snovi. Uporaben je takrat, kadar poskušamo prilagoditi konsistenco izdelka brez spreminjanja njegove barve. 

Kelator je vsaka snov, ki odstrani težke kovinske toksine iz krvnega obtoka. V krvnem obtoku najdemo toksine težkih kovin iz različnih razlogov, vključno zaradi napačne diete, izpostavljenosti onesnaženemu okolju in izpostavljenosti škodljivim materialom. Leta 1966 so nacionalni inštituti za zdravje objavili ugotovitve, da je natrijev alginat v določenih odmerkih zmožen zmanjšati absorpcijo kovinskega stroncija.

Prednosti uporabe natrijevega alginata:

  • Uporablja se kot stabilizator.
  • V uporabi je kot gelirno sredstvo.
  • Deluje tudi kot kelator. 
     
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov