Članki in enciklopedije

Tapioka - škrob (Tapioca Starch)

Tapioka - škrob (Tapioca Starch)

Tapioka - škrob (Tapioca Starch)

Tapioka - škrob ne vsebuje glutena, zato je prava izbira za ljudi z intoleranco na gluten. Spoznajte tapioka škrob in si preberite celoten opis...

Opis

Tapioka - škrob (Tapioca Starch)


Kaj je tapioka – škrob?

Tapioka – škrob je narejen iz korena rastline kasave. Čeprav se lahko uporablja kot moka za peko, se uporablja predvsem kot zgoščevalnik. Tapioka se pogosto uporablja v azijski kuhinji, zlasti v tajskih receptih. 

Tapioka ne vsebuje glutena, zato je prava izbira za ljudi z intoleranco na gluten, saj se lahko uporablja tako pri peki, kot tudi pri kuhanju z namenom zgoščevanja jedi. Prav tako tudi ne vsebuje beljakovin, zato je dobra izbira za tiste, ki poskušajo zmanjšati vnos beljakovin v telo.

Uporablja se za pripravo kruha, dodaja se v pudinge in druge sladice oziroma prigrizke, pogosto je dodan tudi juham in omakam. Ima nevtralen okus in veliko moč zgostitve.


Prednosti uporabe tapioka škroba:

  • Sredstvo za zgoščevanje, pogosto uporabljeno v azijski in tajski kuhinji.
  • Ne vsebuje glutena in beljakovin.
  • Za pripravo kruha in sladic.
  • Dodatek k juham in omakam.
  • Nevtralen okus in velika moč zgostitve. 
     
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov