Članki in enciklopedije

Medicinske gobe blagovne znamke Myco Medica

Medicinske gobe blagovne znamke Myco Medica

Medicinske gobe blagovne znamke Myco Medica

V naši ponudbi izdelkov najdete kakovostne medicinske gobe blagovne znamke Myco Medica, ki je vodilna blagovna znamka na področju izdelave prehranskih dodatkov iz medicinskih gob.

Opis

Izvlečki medicinskih gob v kapsulah in sušene gobe v prahu, blagovne znamke Myco Medica, so učinkovita in kakovostna prehranska dopolnila. Naša ponudba njihovih izdelkov zajema številne izjemne medicinske gobe z blagodejnimi vplivi na delovanje organizma, kot so Reishi (svetlikava pološčenka), Chaga (brezin luknjač), Maitake (velika zraščenka), Agaricus (mandljeva goba) in še mnoge druge. 

 

Preberite si odgovore na najbolj pogosta vprašanja v povezavi z uživanjem medicinskih gob znamke Myco Medica.

 

Ali lahko sam izberem vrsto medicinskih gob, ali se moram o tem posvetovati z zdravnikom?

V primeru resnih zdravstvenih težav se glede izbire posvetujte s strokovnjakom ali osebo, ki se ukvarja in razume učinke zdravilnih gob. Za manjše težave pa lahko izberete sami, in sicer si pomagajte z opisom izdelka oziroma posamezne vrste gob.

 

Ali lahko kombiniram različne zdravilne gobe?

Da, pravzaprav je kombiniranje priporočljivo, saj se s tem poveča njihova učinkovitost, zlasti pri krepitvi imunskega sistema. Vendar pazite, da jih izberete in kombinirate glede na vaše simptome in težave.

Primer kombinacije, ki je ena izmed najbolj priljubljenih: Cordyceps CS-4 (2 kapsuli zjutraj) + Reishi (2 kapsuli zvečer).

 

Ali lahko medicinske gobe uživam zgolj kot preventivo?

Da. Priporoča se, da enkrat letno opravite 3-mesečno kuro.

 

Zakaj je pomemben odstotek polisaharidov v izvlečkih?

Polisaharidni kompleksi so ena izmed glavnih aktivnih snovi, zaradi katerih ljudje uporabljajo zdravilne gobe. Sušene gobe (v prahu) vsebujejo 0,5–3 % polisaharidov, odvisno od vrste, vsebnost polisaharidov v izvlečkih (kapsulah) pa je večinoma 20–25 %, kar je približno 20x večji koncentrat, kot pri gobah v prahu.

Najvišjo koncentracijo polisaharidov gobe dosežejo v prvih desetih dneh rasti, kasneje pa se raven polisaharidov (in  s tem posledično tudi kakovost) bistveno znižuje.

Izdelki iz naše ponudbe, blagovne znamke Myco Medica, so proizvedeni izključno iz mladih gob, kakovost pa nadzira nadzorni laboratorij iz Nemčije.

 

Po kolikšnem času lahko pričakujem vidne rezultate učinkovanja uživanja medicinskih gob?

Ta podatek se razlikuje pri vsakem posamezniku. Na primer nekateri bolniki o izboljšavah poročajo že po samo nekaj dnevih uporabe. V povprečju naj bi se za kronične bolezni vidne izboljšave pojavile po dveh do treh mesecih redne uporabe.

Splošna zapoved kitajske medicine pravi: "Koliko let bolezen traja, toliko mesecev potrebuje, da se pozdravi." Pomembno je, da za hitrejše in boljše učinkovanje poskusite urediti tudi svoje prehranjevalne navade in po potrebi spremenite življenjski slog.

 

Ali ima uživanje medicinskih gob lahko neželene stranske učinke? 

V naši praksi zaenkrat še nismo zasledili večjih neželenih stranskih učinkov.

Glede uporabe medicinskih gob se sicer še vedno izvajajo različne klinične študije, vendar trenutno poročil o večjih negativnih stranskih učinkih še ni.

 

Kako dolgo lahko uživam medicinske gobe?

Ta podatek se razlikuje pri vsakem posamezniku – odvisno od simptomov oziroma zdravstvenih težav ...

Splošno priporočilo za vse, ki medicinske gobe uživate preventivno, je, da po treh mesecih redne uporabe naredite 14-dnevni premor.

 

Na kakšen način so pridobljeni izvlečki medicinskih gob?

Izvlečki pri blagovni znmki Myco Medica so pridobljeni na zelo skrben način z vročo vodo.

 

So izvlečki gob v vaši ponudbi varni?

Da. Vse serije Myco Medica medicinskih gob so izdelane pod nadzorom neodvisnega nemškega laboratorija.

Dobavitelji izpolnjujejo stroge varnostne in kakovostne pogoje – certifikate GMP, HACCP, GAP in potrdilo o registraciji za izvoz.

Vsak izdelek je tudi predmet strogega testiranja v nemškem neodvisnem laboratoriju za izpolnjevanje strogih pogojev evropskih standardov 90/642/EGS. Za vsako serijo naredijo test na več kot 500 znanih pesticidov in težkih kovin.

Količina polisaharidov v posamezni medicinski gobi je ključnega pomena, zato je pri vsakem izdelku oziroma izvlečku jasno navedeno, koliko polisaharidov vsebuje.

Nekateri proizvajalci uporabljajo nepošteno prakso in izvlečkom dodajo glivični ekstrakt (škrob), s čimer dosežejo večji delež polisaharidov. Poudarjamo, da naši proizvodi vsebujejo samo glivične polisaharide brez kakršnegakoli škroba.

Pakiranje in skladiščenje izdelkov MycoMedica poteka pod strogimi zdravstvenimi nadzori in higienskimi razmerami.

 

Lahko uživam medicinske gobe med kemoterapijo?

Za razliko od običajnih izdelkov tradicionalne kitajske medicine so medicinske gobe zelo primerne za uporabo med kemoterapijo. Klinični testi so pokazali sinergičen učinek zdravilnih gob in kemoterapije. Ne samo, da zmanjšuje stranske učinke kemoterapije, temveč povečuje tudi skupni učinek zdravljenja.

Priporoča se, da medicinske gobe začnete uživati že pred samim začetkom kemoterapije, vendar se pred tem obvezno posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Kdaj je najbolje uživati medicinske gobe, na tešče ali med obrokom?

Medicinske gobe so primerne za uporabo na tešče.

Priporoča se, da jih uživate vsaj 20 minut pred obrokom ali 30 minut po obroku. Kapsule je treba zaužiti z veliko količino vode ali šibkega čaja. Poleg tega upoštevajte tudi splošno priporočilo o dnevnem vnosu tekočine (cca 2 litra na dan).

 

Kako določiti odmerek?

Sledite priporočenemu dnevnemu odmerku na embalaži. Če medicinske gobe uživate zaradi določene zdravstvene težave, se pred uporabo glede odmerka posvetujete z zdravnikom ali zdravnikom kitajske medicine.

 

Ali lahko zaužijem prevelik odmerek medicinskih gob?

Ne. Sledite priporočenemu dnevnemu odmerku. V primeru, da zaužijete večji odmerek od priporočenega, ga telo ne absorbira in ga izloči iz telesa.

 

Ali so medicinske gobe primerne za otroke?

Da, vendar je odmerek treba prilagoditi njihovi starosti.

Npr. otroci, stari od 7 do 10 let, lahko zaužijejo polovico priporočenega dnevnega odmerka za odrasle. Najlažji način, kako kapsulo razdeliti na dva dela, je, da jo raztopite v tekočini in spijete samo polovico.

 

Ali obstajajo kakršne koli interakcije med zdravili in medicinskimi gobami?

Za zdaj ni znanih nobenih negativnih interakcij med medicinskimi gobami in drugimi dopolnili ali zdravili.

 

Za informacije o zdravstvenem stanju se posvetujte z zdravnikom.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov