Članki in enciklopedije

Konopljino olje - dejstva, ki jih ne smete spregledati.

Konopljino olje - dejstva, ki jih ne smete spregledati.

Konopljino olje - dejstva, ki jih ne smete spregledati.

Konopljino olje je zares vsestransko za naše zdravje. Preverite koristne informacije še pred nakupom!

Opis

Konopljino olje je bilo predlagano za zdravljenje številnih bolezni in stanj, vendar le, kadar se ga jemlje v pravih odmerkih. S prenizko količino ne bomo dosegli želenih rezultatov, prevelika količina pa lahko povzroči stranske učinke. Pravilo velja ne glede na to ali je njegova uporaba zunanja ali notranja.


Podatke o primernem odmerku konopljinega olja lahko najdete na embalaži izdelka, na spletni strani, na kateri ste izdelek našli, oziroma pri prodajalcu. Če se odločate za nakup preko spletne strani, potem je najbolje, da zberete dovolj informacij in se prepričate o najbolj zanesljivem prodajalcu, ki prodaja kakovostno olje in je tudi sam seznanjen z njegovo uporabo in primernim odmerkom. Pomembno je, da vam lahko prodajalec posreduje zanesljive informacije.


Seveda pa obstajajo tudi splošne smernice o tem, kakšni so primerni odmerki konopljinega olja za zdravljenje različnih bolezni ali stanj. Vedno je potrebno začeti z manjšimi količinami, da se telo privadi, nato pa je potrebno odmerek postopoma povečevati. Na ta način se lahko izognete tudi morebitnim neželenim stranskim učinkom.


Telesna teža in višina nimata vpliva na odmerjanje konopljinega olja. Vsak človek je drugačen, zato se tudi odmerki razlikujejo od posameznika do posameznika.


Najprimernejši način odmerjanja konopljinega olja so brizgalke, saj lahko količino natančno določimo in jo postopoma tudi zvišujemo.


Eden izmed najpogostejših stranskih učinkov, ki se pojavijo ob uživanju konopljinega olja, je zaspanost oziroma utrujenost. Pogosto se pojavi po jemanju prvega odmerka, predvsem v prvi uri. Pri večini uporabnikov so te težave izginile v roku enega meseca. V kolikor težave v tem času ne izginejo, je potrebno zmanjšati odmerek konopljinega olja.


Večji odmerki so primerni za zdravljenje močnejših bolečin. V tem primeru se je o odmerku priporočljivo pogovoriti tudi z osebnim zdravnikom. Kljub temu pa je konopljino olje precej boljše zdravilo za zmanjševanje bolečine kot sintetična zdravila s številnimi stranskimi učinki, pri katerih vedno obstaja možnost, da se razvije zasvojenost.


Konopljino olje je mogoče uporabljati tudi zunanje za nego poškodovane kože ali za zdravljenje bolečin. Znano je, da so nekateri bolniki s kožnim rakom uporabljali konopljino olje za nego kože. Po nanosu olja so kožo zaščitili s povoji.


V nekaterih primerih je potrebno odmerek olja prilagoditi bolezni – bolniki s povišanim krvnim tlakom bi morali odmerek povečati ob povišanju krvnega tlaka.


Večina bolnikov začne uporabljati konopljino olje takrat, ko se je bolezen že razvila. To lahko zahteva daljši čas zdravljenja, pri katerem je potrebno odmerke povečevati. Da bi povečali učinkovitost zaužitega olja, je potrebno spremeniti tudi način življenja. Potrebno je poseči po svežem sadju in zelenjavi, kristalni sladkor pa moramo nadomestiti z naravnimi sladili, kot je, denimo, med.

 

(Povzetek članka po: https://healthyhempoil.com/hemp-oil-dosage/)

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.