Članki in enciklopedije

LCHF grška solata

LCHF grška solata

LCHF grška solata

Grška solata je priljubljena poletna jed - lahko jo uporabimo kot glavno jed ali kot prilogo k mesu. Oglejte si recept za pripravo LCHF grške solate.

Opis

LCHF grška solata


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 10 % (15 g)
Vlaknine: 5 g
Maščobe: 78 % (51 g)
Beljakovine: 12 % (17 g)
Kcal: 586


Sestavine:

  • 3 zreli paradižniki,
  • ½ kumare,
  • ½ rdeče čebule,
  • ½ zelene paprike,
  • 150 g feta sira,
  • 10 črnih oliv,
  • 4 žlice olivnega olja,
  • ½ žlice rdečega vinskega kisa,
  • sol in poper,
  • 2 žlički posušenega origana.

 

Priprava:

  1. Paradižnik in kumare narežemo na koščke, prav tako razrežemo papriko in čebulo. 
  2. Narezane sestavine zmešamo v veliki skledi skupaj s feta sirom in olivami, nakar dodamo še olivno olje in kis. 
  3. Po okusu solimo in po želji popramo.
  4. Potresemo z origanom in postrežemo.

 

Nasvet:

Za pripravo grške solate uporabite češnjev paradižnik.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov