Članki in enciklopedije

LCHF lazanja s cvetačo

LCHF lazanja s cvetačo

LCHF lazanja s cvetačo

LCHF lazanja s cvetačo bo zagotovo navdušila vse ljubitelje lazanje in cvetače! Zdravo in okusno. Oglejte si recept za pripravo LCHF lazanje s cvetačo.

Opis

LCHF lazanja s cvetačo


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 11 % (15 g)
Vlaknine: 5 g
Maščobe: 63 % (37 g)
Beljakovine: 26 % (34 g)
Kcal: 548


Sestavine:

  • 0,5 kg govejega mesa,
  • 1 rumena čebula,
  • 3 stroki česna,
  • 2 žlici paradižnikove mezge,
  • 200 g zdrobljenih paradižnikov,
  •  8 žlic rdečega vina,
  • 1 žlička soli,
  • ščepec črnega popra, mletega,
  • maslo.

 

Za sirno omako:

  • 1 skodelica kisle smetane,
  • 8 žlic sladke smetane,
  • 120 g naribanega sira,
  • sol in poper.
  • Listi za lazanjo:
  • 2 kg cvetače,
  • 4 jajca,
  • ½ čajne žličke morske soli,
  • ščepec črnega popra, mletega,
  • 8 žlic naribanega parmezana.

 

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Na maslu popečemo goveje meso.
  3. V drugi ponvi popražimo sesekljano čebulo in česen, ki jima dodamo paradižnikovo mezgo. Odstavimo, mešanici pa dodamo še zdrobljene paradižnike, rdeče vino, sol in poper. Pustimo počivati vsaj 20 minut.
  4. Medtem pripravimo liste za lazanjo. Cvetača mora biti fino zdrobljena. Drobno narezano cvetačo pokuhamo (3-5 minut), ko se ohladi, pa iz nje iztisnemo tekočino. 
  5. Cvetači dodamo jajca in začimbe ter vse skupaj dobro premešamo. Pripravljeno testo razporedimo po pekaču in pečemo na spodnjem delu pečice približno 15 minut. Pustimo, da se ohladi, nato testo razrežemo na lističe.
  6. Obe vrsti smetane zavremo, ju odstranimo s toplote in jima dodamo sir. Po okusu dodamo sol in poper.
  7. Zlagamo plasti – testo, meso in sirno omako. Končamo s sirno omako, po kateri potresemo nariban parmezan.
  8. Temperaturo pečice povečamo na 225°C in pečemo še 20 – 30 minut.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov