Članki in enciklopedije

Črno milo (afriško črno milo)

Črno milo (afriško črno milo)

Črno milo (afriško črno milo)

Zaradi svoje naravne čistosti sodi afriško črno milo med najbolj zdravilna mila, ki prispevajo k mehki in gladki koži. Spoznajte afriško črno milo in si preberite celoten opis...

Opis

Črno milo (afriško črno milo)

 

Kaj je črno milo?

Afrika je najbolj vroča celina na Zemlji, a kljub temu so afriške ženske znane po svoji gladki in sijoči koži. Ste se kdaj vprašali, kako je to mogoče? Zahvala gre njihovi lepotni rutini, za katero navdih so poiskale v naravi. Lepotne tradicije v Afriki so skrivnosti, ki se prenašajo iz roda v rod in ena takih starodavnih afriških skrivnosti je tudi afriško črno milo, ki je povsem prevzelo lepotni svet. 

Znano tudi kot Ose Dudu ali Alata Samina ter Anago milo, afriško črno milo izvira iz zahodne Afrike (zlasti Gane). Plemena zahodne Afrike izdelujejo to milo iz rastlinskih delcev. Tradicionalni recept za izdelavo afriškega črnega mila je skrbno varovana skrivnost, zato se recepti od regije do regije precej razlikujejo, kljub temu pa imajo nekaj skupnih sestavin. 


Katere sestavine vsebuje črno milo?

V Zahodni Afriki za izdelavo črnega mila uporabljajo sestavine, kot so kokosovo olje, surovo afriško karitejevo maslo ali karitejevo lubje, listi bananovca, kakavovi stroki in med. Proces saponifikacije poteka tako: rastlinski deli se naberejo in nato posušijo na soncu, nakar jih pražijo, dokler se ne spremenijo v pepel. Vanj se dodajo različne vrste maščob kot so kokosovo olje, karitejevo maslo, kakavovo maslo in druge maščobe, mešanica pa se nato meša na vročini vsaj 24 ur, dokler se ne strdi. Ko se milo strdi, mora pred prvo uporabo počivati še vsaj 2 tedna. 


Kako afriško milo koristi koži?

  • Kožo ščiti pred staranjem. Antioksidanti v črnem milu ščitijo kožo pred poškodbami prostih radikalov, ki so pogosto vzrok za prezgodnje staranje kože.
  • Izboljša ton kože. Milo izboljšuje teksturo kože ter poskrbi za bolj prožno in sijočo kožo.
  • Odpravlja lise s površine kože. Črno milo spodbuja bledenje kožnih peg / lis.
  • Zmanjšuje vnetje in draženje kože. Pomirja suho in razdraženo kožo, v pomoč nam je lahko tudi pri izpuščajih.
  • Poskrbi za globinsko čiščenje. Ker ima antibakterijske in protiglivične lastnosti, je odlično za globinsko čiščenje por. Učinkovito je tudi pri odstranjevanju ličil.
  • Odlična izbira za piling. Pepel v črnem milu deluje kot piling (odstranjuje odmrle kožne celice s površine kože).

 
Afriško črno milo je polno esencialnih hranil, ki so namenjena izboljšanju zdravja kože in nam pomagajo sijati od znotraj navzven. Za doseganje najboljših rezultatov se priporoča uporaba mila zjutraj in zvečer. 

Zaradi svoje naravne čistosti sodi afriško črno milo med najbolj zdravilna mila, ki prispevajo k mehki in gladki koži ter so primerna za nego vseh tipov kože. 
 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.