Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

3-dnevna dieta za zdravo srce

3-dnevna dieta za zdravo srce

3-dnevna dieta za zdravo srce nam daje motivacijo za začetek bolj zdravega življenjskega sloga in prispeva k zdravemu srčno-žilnemu sistemu. Oglejte si jedilnik...

 

3-dnevna dieta za zdravo srce


3-dnevna dieta za zdravo srce ni namenjena dolgotrajni izgubi odvečne telesne teže – to lahko dosežemo le z odličnim prehranskim načrtom in redno telesno aktivnostjo. Res pa je, da nam bo 3-dnevna dieta pomagala, da bomo lažje oblekli želeno obleko in se v njej počutili bolje. Poleg tega nam daje motivacijo za začetek bolj zdravega življenjskega sloga in prispeva k zdravemu srčno-žilnemu sistemu.


Za vse 3 dni diete velja enak jedilnik, ki se ga moramo strogo držati. 


Zajtrk: Beljakovinski smoothie iz špinače in borovnic. Za pripravo potrebujemo 1 skodelico svežih listov špinače, ½ skodelice navadnega grškega jogurta, 1 skodelico borovnic ter skodelico in pol vode. Vse sestavine damo v mešalnik in jih med seboj dobro premešamo. Če si želimo hladnejšega smoothija, ki je odlična ohladitev v vročih poletnih dneh, lahko sestavinam dodamo še nekaj kock ledu. Vsi tisti, ki pa potrebujete malce večjo količino beljakovin za zajtrk, si lahko privoščite tudi jajčno omleto z začimbami, kot so poper, bazilika, timijan in origano.


Kosilo: Jogurt in skleda, polna sadja. Za kosilo si privoščimo 1 skodelico grškega jogurta, 1 skodelico borovnic in ¼ skodelice mandljev. Če želimo, lahko jogurtu in sadju dodamo tudi ščepec cimeta. Če ugotovimo, da smo po kosilu še vedno lačni, lahko zaužijemo špinačno solato z jabolčnim kisom.


Večerja: 3 skodelice svežih špinačnih listov, 1 skodelica borovnic, ¼ skodelice mandljev, narezana rdeča čebula (približno ½ skodelice) 1 žlica balzamičnega kisa.


Kadarkoli med dnevom si lahko privoščimo razstrupljevalni napitek. Pripravimo ga iz vode, limoninega soka, soka limete, listov mete in soka ½ pomaranče. Privoščimo si lahko tudi vodo, v katero dodamo nekaj kapljic limoninega soka, nesladkan čaj, zeleni čaj, vse zeliščne čaje in domač jabolčni sok. Če iščete dolgoročno rešitev za izgubo odvečnih kilogramov, se lahko poslužite 21-dnevnih diet, ki vam bodo dale še večjo motivacijo za vzdrževanje zdravega življenjskega sloga.

 

Podobni članki

5-dnevna dieta, ki jo priporočajo kardiologi

5-dnevna dieta, ki jo priporočajo kardiologi

Evropski kardiologi so ustvarili 5-dnevno dieto, ki zmanjša telesno težo posameznika ter hkrati skrb.."

5-dnevna bikini dieta

5-dnevna bikini dieta

Rezervirali smo dopust in kupili kopalke, a ne upamo jih nositi. Še imamo nekaj časa, da do dopusta .."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani