Članki in enciklopedije

LCHF gobova juha

LCHF gobova juha

LCHF gobova juha

LCHF gobova juha bo navdušila vse ljubitelje klasičnih gobovih juh. Med drugim vsebuje tudi popečene rezine pršuta! Oglejte si recept za pripravo LCHF gobove juhe.

Opis

LCHF gobova juha


Prehranska vrednost:
Ogljikovi hidrati: 5 % (11 g)
Vlaknine: 2 g
Maščobe: 89 % (95 g)
Beljakovine: 6 % (15 g)
Kcal: 960


Sestavine:

  • 85 g pršuta,
  • 1 rumena čebula,
  • 400 g gob,
  • 100 g masla,
  • 1 žlička sušenega timijana,
  • 1 čajna žlička morske soli,
  • ¼ čajne žličke mletega črnega popra,
  • 1/3 skodelice suhega belega vina,
  • 200 g kremnega sira,
  • 2 skodelici vode,
  • 4 jajčni rumenjaki,
  • 1 skodelica sladke smetane.
  • Za peteršiljevo olje:
  • ½ skodelice olivnega olja,
  • malo svežega peteršilja,
  • sol in poper.

 

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 150°C in vanjo na pekaču položimo tanke rezine pršuta. Medtem ko jih sušimo, jih nekajkrat obrnemo. Sušenje traja približno 30 minut.
  2. Na maslu popražimo čebulo in gobe. Začinimo s soljo, poprom in timijanom.
  3. Dodamo sir, vodo in vino. Premešamo in pustimo do vrenja, nato zmanjšamo temperaturo in kuhamo še 15 minut.
  4. Vmešamo smetano, ki ji dodamo tudi rumenjake.
  5. Dodamo olje, peteršilj, sol in poper.
  6. Po vrhu juhe pred serviranjem polijemo žlico peteršiljevega olja.
  7. Nasvet: Namesto vina lahko uporabimo tudi limonin sok.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov