Članki in enciklopedije

LCHF golaž

LCHF golaž

LCHF golaž

Vam golaž nikakor ne uspe? Poskusite pripraviti golaž iz jagnjetine, ki je prava zvezda golaža. Uporabite lahko tudi katero koli drugo meso. Oglejte si recept za pripravo LCHF golaža.

Opis

LCHF golaž


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 9 % (11 g),
Vlaknine: 4 g,
Maščobe: 78 % (42 g),
Beljakovine: 13 % (16 g),
Kcal: 491


Sestavine:

  • 1 rumena čebula,
  • 2 stroka česna,
  • koren zelene,
  • 1 rdeča paprika,
  • 400 g jagnjetine ali mletega govejega mesa,
  • 100 g masla,
  • 1 žlica paprike v prahu,
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra,
  • 1 žlica origana,
  • ½ žlice zdrobljenih semen kumine,
  • 1 žlička soli,
  • ¼ čajne žličke mletega črnega popra,
  • 3 zdrobljeni paradižniki,
  • 2-3 skodelice vode,
  • 1 skodelica kisle smetane in svež peteršilj – oboje za okras.


Priprava:

  1. Zelenjavo olupimo in narežemo.
  2. V ponvi na srednji temperaturi stopimo maslo (lahko tudi olje), na katerem popražimo čebulo in nato še česen. 
  3. Dodamo mleto meso in občasno premešamo. Kuhamo, dokler ne porjavi.
  4. Dodamo še papriko, koren zelene, papriko, kajenski poper, origano, kumino, sol in poper.
  5. Mešamo približno 1 minuto, nato dodamo paradižnik in vodo.
  6. Povečamo temperaturo, da začne vreti. Vreti mora približno 10 minut. 
  7. Golaž postrežemo tako, da po vrhu posujemo sesekljan peteršilj, dodamo pa lahko tudi kakšno žlico kisle smetane.


Nasvet:
Jagnjetina je glavna zvezda tega golaža, sicer pa lahko zanj uporabimo tudi katero drugo vrsto mesa. Govedina je druga najboljša izbira, šele za njo pa pride na vrsto piščanec, ki ima manj izrazit okus. Golaž tako kot vse vrste juh okus razvije po dnevu ali dveh. Namesto čistega masla lahko za praženje pripravimo polovico masla in polovico olivnega olja.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov