Članki in enciklopedije

LCHF popečen ohrovt s parmezanom

LCHF popečen ohrovt s parmezanom

LCHF popečen ohrovt s parmezanom

LCHF popečen ohrovt s parmezanom je okusen obrok, ki od nas ne zahteva veliko časa, poleg tega pa vsebuje odlično kombinacijo sestavin! Oglejte si recept za pripravo LCHF popečenega ohrovta s parmezanom.

Opis

LCHF popečen ohrovt s parmezanom


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 15 % (8 g)
Vlaknine: 6 g
Maščobe: 63 % (16 g)
Beljakovine: 22 % (13 g)
Kcal: 236


Sestavine:

  • 1,6 kg brstičnega ohrovta,
  • 3 žlice olivnega olja,
  • 1 žlička posušenega rožmarina ali timijana,
  • sol in poper,
  • 80 g naribanega sira.

 

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 220°C.
  2. Brstični ohrovt očistimo in ga narežemo na manjše dele.
  3. Razporedimo ga po pekaču, ga prelijemo z oljem in posujemo z začimbami. 
  4. V pečici pečemo 15 - 20 minut oziroma dokler ne dobi lepe barve. 
  5. Tik preden ga vzamemo iz pečice, posujemo po njem še sir in pustimo, da se stopi.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov