Članki in enciklopedije

LCHF piščanec s karijem in cvetačnim pirejem

LCHF piščanec s karijem in cvetačnim pirejem

LCHF piščanec s karijem in cvetačnim pirejem

LCHF piščanec s karijem in cvetačnim pirejem je okusna glavna jed, ki bo navdušila vse ljubitelje piščančjega mesa. Oglejte si recept za pripravo LCHF piščanca s karijem in cvetačnim pirejem.

Opis

LCHF piščanec s karijem in cvetačnim pirejem


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 7 % (21 g)
Vlaknine: 11 g
Maščobe: 83 % (113 g)
Beljakovine: 10 % (32 g)
Kcal: 1211


Sestavine:

  • ½ kg piščančjih stegen, brez kosti,
  • 200 g brokolija,
  • manjša količina svežega fižola,
  • 3 žlice masla ali kokosovega olja,
  • 500 ml kokosovega mleka,
  • 1 žlica rdeče kari paste,
  • 1 rdeča paprika, fino sesekljana ali naribana,
  • 1 žlica svežega, naribanega ingverja,
  • sol in poper po okusu.

 

Za cvetačni pire:

  • 1 ½ kg cvetače,
  • ½ čajne žličke soli,
  • 80 g masla ali kokosovega olja,
  • ½ žličke kurkume v prahu (neobvezno).

 

Priprava:

  1. V ponvi stopimo maslo ali kokosovo olje.
  2. Popražimo drobno sesekljano čebulo, ingver in papriko (ne več kot 5 minut, da se sestavine zmehčajo).
  3. Dodamo kari pasto in piščanca. Pražimo, dokler piščanec ne postane rjavkast (5-10 minut). Če je potrebno, dodamo več masla oziroma olja.
  4. Narežemo brokoli in ga skupaj s fižolom dodamo v ponev. 
  5. Nato dodamo še kokosovo mleko (samo trdnejši del, odvečno tekočino je potrebno odstraniti) in pustimo na srednji temperaturi 15 minut. Ko se piščanec namaka v kokosovem mleku, pripravimo cvetačni pire.
  6. Cvetačo dobro operemo in razdelimo na čim manjše delce. V ponvi raztopimo maslo ali kokosovo olje, dodamo cvetačo in kuhamo 10 minut oziroma dokler se cvetača ne zmehča. Po okusu solimo in dodamo še kurkumo.
  7. S pomočjo vilice cvetačo pretlačimo in jo postrežemo s piščancem.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Zemljevid strani | Uporaba piškotkov | Nastavitve piškotkov