Članki in enciklopedije

Privoščite si skodelico zeliščnega čaja!

Privoščite si skodelico zeliščnega čaja!

Privoščite si skodelico zeliščnega čaja!

Zeliščni čaji so odlična izbira vsakega, ki bi se radi pogreli in sprostili. Ali ste vedeli, da so odlični za naše zdravje? Preverite!

Opis

Zeliščni čaji – si jih tudi vi radi privoščite, da vas sprosti in pogreje?

 

Vemo, da moramo uživati zdravo, uravnoteženo prehrano, ki vključuje veliko sadja in zelenjave in s katero v telo vnesemo vitamine in minerale. Človeško telo jih nujno potrebuje za svoj razvoj. Vsa ta hranila so prisotna tudi v zeliščnih čajih, vendar jih pijemo v tako majhnih količinah, da od  njih nimamo bistvenih koristi. Kljub temu pa zeliščni čaji pozitivno vplivajo na naše zdravje. Vsebujejo namreč fitokemikalije, ki imajo številne ugodne učinke na človeško telo. Dandanes znanstveniki odkrivajo nekaj, kar so naši predniki poznali že pred tisočletji.

 

Predstavljajte si skodelico toplega zeliščnega čaja, ki je pravi koktajl fitohranil. Skodelica je torej napolnjena s spojinami, ki podpirajo naše zdravje. Vse te spojine se absorbirajo takoj, ko zeliščni čaj vnesemo v naš organizem. Telo napolnimo z antioksidanti, polisaharidi, oligosaharidi, flavonoidi, terpeni, fitosteroli in alkaloidi.

 

V današnjo »moderno« prehrano vključujemo premalo zelišč, ki podpirajo naš imunski sistem, aktivirajo antioksidante, spodbujajo prebavo in nas varujejo pred stresom.

 

Antioksidanti v čajih

Zelišča vsebujejo edinstvene antioksidante, imenovane polifenoli, ki varujejo telo pred poškodbami zaradi delovanja prostih radikalov. Antioksidantov v večini zelišč še niso preučili zaradi pomanjkanja finančnih sredstev. Kljub temu pa na podlagi številnih drugih študij vemo, da so te spojine izjemnega pomena za človeško telo.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.