Chat with us, powered by LiveChat

Različni kalkulatorji

4 vitamini, ki preženejo krčne žile

4 vitamini, ki preženejo krčne žile

Krčne žile imajo značilen videz, ki je na prvi pogled podoben pajkovi mreži. Preverite, kako jih lahko ublažite s preprostimi nasveti. Vabljeni k branju!

Krčne žile imajo značilen videz, po katerih jih takoj prepoznamo. So modre barve, nabrekle, vijugaste ali zasukane vene. Spletišče ven je na prvi pogled podobno pajkovi mreži.

Kri potuje po žilah in raznaša po telesu kisik in hranila, opravlja pa tudi  druge življenjsko pomembne naloge. V pljučih se kri obogati s kisikom, srce pa jo nato potiska po arterijah v  vse dele telesa. Na tak način kri zagotavlja preskrbo vseh delov telesa s hranili in kisikom. Kri z odpadnim ogljikovim dioksidom se v srce in pljuča vrača po venah. Le-te  ležijo med mišicami, ki omogočajo potiskanje krvi do srca.

Vene imajo zaklopke, ki se v ritmu odpirajo in zapirajo in tako pomagajo pri potiskanju venozne krvi do srca. Zaklopke preprečujejo vračanje krvi v noge. Če zaklopke, ki delujejo kot ventili, postanejo šibke, kri steče nazaj in povzroči, da vena nabrekne. Tako nastanejo krčne žile, ki so zvite in štrlijo izpod kože.


Nekatera dopolnila in prehrana lahko pomagajo ublažiti simptome, kot so utrujene, težke in boleče noge.
Kakšno vlogo lahko vitamini igrajo pri nadzoru stanja?

 

 • Vitamin C. Vitamin C pomaga s spodbujanjem krvnega pretoka. Pripomore k zmanjšanju vnetja in je pomemben za pomoč pri proizvodnji kolagena, najpomembnejšega proteina v telesu. Vitamin C ima pomembno vlogo pri tem, da krepi stene naših žil, pospešuje celjenje in ščiti membrane pred škodljivimi prostimi radikali. Uživanje jagod, brokolija, krompirja, paradižnika, pomaranč in limon lahko pomaga zmanjšati grde krčne žile.
   

 • Vitamin E. Vitamin E izboljša zdravje žil in izboljšuje prekrvavitev. Pomaga pri preprečevanju zlepljenja trombocitov. Če imate v nogah boleče krče zaradi otrditve arterij in ven, lahko stanje izboljšate z dodajanjem vitamina E v prehrano. Brokoli, špinača in kivi vsebujejo velike količine vitamina E. Vitamin E najdemo tudi v žitih.
   

 • Vitamin B. Obstajajo različne vrste vitamina B, ki lahko pomagajo pri zdravljenju in preprečevanju krčnih žil s krepitvijo žilne stene. Vitamini B vsebujejo tiamin, riboflavin, niacin, folno kislino, biotin in pantotensko kislino. Če jeste zdravo, uravnoteženo prehrano, vam bo ta skupina vitaminov pomagala pri preprečevanju nastanka krčnih žil. Najdemo ga v vseh celicah, nepredelanih živilih, kot so rjavi riž, pšenica in ječmen, v mesnih izdelkih, kot so jetra, puran in tuna. Odlični vira B vitamina so tudi krompir, banane, leča, čili, fižol in kvas.
   

 • Vitamin K. Vitamin K lahko že z nanosom na krčne žile pomaga okrepiti kapilare. Ime je dobil po nemški besedi za strjevanje krvi. Strjevanje krvi ima pogosto negativen prizvok, vendar so krvni strdki nujno potrebni za zaustavljanje krvavitev. Listnata zelenjava, kot so špinača, brokoli, peteršilj in brstični ohrovt, je bogata z vitaminom K.Alfred Vogel je verjel, da imamo največ koristi od uživanja svežih sadežev ali jagodičja. Prav tako učinkovit naj bi bil sok iz sadežev. Priprava zelenjavnih ali sadnih sokov je danes vse bolj pogosta. Oglejte si recept, ki vsebuje veliko vitamina C in vam lahko pomaga v boju proti krčnim žilam.‘SUPER VITAMIN C’ SMOOTHIE

 • 1 skodelica malin,

 • ½ skodelice pomarančnega soka,

 • ½ skodelice brusnic,

 • ½ skodelice jagod,

Sestavine premešajte v mešalniku, jih prelijte v kozarec in uživajte v čudovitem okusu.5 nasvetov za preprečevanje nastanka krčnih žil

 • Pijte veliko vode,

 • noge imejte v dvignjenem položaju,

 • nosite kompresijske nogavice,

 • privoščite si kratke sprehode,

 • razmislite o programu za hujšanje.

 

Podobni članki

12 nasvetov za izgubo telesne teže!

12 nasvetov za izgubo telesne teže!

Vendar imate občutek, da kadarkoli se lotite diete ali pričnete paziti na hrano ne dosežete želenih .."

Divji kostanj (Aesculus hippocastanum)

Divji kostanj (Aesculus hippocastanum)

Divji kostanj je čudovito visoko drevo, ki zagotavlja odlično senco v poletnih dneh. Deluje protivne.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani