Različni kalkulatorji

Voda (Water)

Voda (Water)

Voda se uporablja predvsem kot topilo v kozmetičnih izdelkih in izdelkih za osebno nego, v katerih se raztopi veliko sestavin. Spoznajte vodo in si preberite celoten opis...

Voda (Water)


Kaj je voda?

Voda se uporablja pri oblikovanju praktično vseh vrst kozmetičnih izdelkov in izdelkov za osebno nego. Najdemo jo v losjonih, kremah, izdelkih za kopanje, čistilnih izdelkih, dezodorantih, ličilih, vlažilcih, izdelkih za ustno higieno, izdelkih za osebno higieno, izdelkih za nego kože, šamponih, balzamih za lase, izdelkih za britje in izdelkih za sončenje.

Voda se uporablja predvsem kot topilo v kozmetičnih izdelkih in izdelkih za osebno nego, v katerih se raztopi veliko sestavin, ki koristijo koži, kot so sredstva za kondicioniranje in čistilna sredstva. Voda tvori tudi emulzije, v katerih se sestavine olja in vode združijo v kreme in losjone. Včasih jih imenujemo emulzije olje-v-vodi.

Pri pripravi kozmetičnih izdelkov in izdelkov za osebno nego se uporablja samo voda, ki je brez toksinov, onesnaževalcev in mikrobov. Voda, ki se uporablja v ta namen, se imenuje tudi destilirana voda ali prečiščena voda.


Prednosti uporabe vode:

  • Je nepogrešljiva v pripravi kozmetičnih izdelkov in izdelkov za osebno higieno.
  • Tvori emulzije.
  • Koristi koži.
     

Podobni članki

Trietil citrat (Triethyl Citrate)

Trietil citrat (Triethyl Citrate)

Trietil citrat je zaradi svojega načina delovanja pogosto prisoten v izdelkih za nego stopal in dezo.."

Tokoferol (Tocopherol)

Tokoferol (Tocopherol)

Tokoferol ali vitamin E je vitamin, ki je topen v maščobah in je naravni antioksidant, ki ga lahko i.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Zemljevid strani